
Változatos és friss salátareceptek - A könnyedtől a laktatóig
Bár a saláta nem feltétlenül szezonális étel, mégis nyáron fogyasztunk belőle többet, hiszen többek között kevésbé terheli meg a gyomrot.
Ez az üde reteksaláta nagyon egyszerű hozzávalókból, pillanatok alatt elkészíthető, és egy nagyon finom köretet kapsz majd végeredményül. A roppanós, vékonyra szelt retek fő ízesítője a kapor és a citromlé, ezektől lesz igazán könnyed és frissítő, tökéletes tavaszi saláta.
Hogy még egy kis csavart vigyünk az összeállításba, parmezán is ízesíti: érdemes leteszelni az olasz keménysajtot salátákban, már ebben a receptben is bizonyított, hogy nagyon jól működik friss zöldségekkel, és természetesen a Cézár-salátáról sem feledkezhetünk meg.
A retket alaposan mossuk meg, vágjuk le a végeiket, majd szeljük egészen vékony szeletekre. Tegyük egy tálba.
Locsoljuk rá fél citrom levét, majd szórjunk rá egy csipet sót. Alaposan keverjük egybe, hagyjuk picit állni.
Adjuk hozzá az olívaolajat, a kaprot és a parmezánt, és keverjük egybe.
Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, majd rögtön kínáljuk, akár pirítós mellé.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu