Roppanós, kapros reteksaláta: a citromos dresszing a lelke

3
Nyomtatás
reteksalata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a retket, imádni fogod a belőle készült kapros salátát is, amely egyszerre üde, friss és nagyon finom!

Ez az üde reteksaláta nagyon egyszerű hozzávalókból, pillanatok alatt elkészíthető, és egy nagyon finom köretet kapsz majd végeredményül. A roppanós, vékonyra szelt retek fő ízesítője a kapor és a citromlé, ezektől lesz igazán könnyed és frissítő, tökéletes tavaszi saláta.

Hogy még egy kis csavart vigyünk az összeállításba, parmezán is ízesíti: érdemes leteszelni az olasz keménysajtot salátákban, már ebben a receptben is bizonyított, hogy nagyon jól működik friss zöldségekkel, és természetesen a Cézár-salátáról sem feledkezhetünk meg.

Reteksaláta

reteksalata

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 csomó retek
  • 0.5 db citrom
  • 1 ek. olívaolaj
  • 20 g parmezán
  • 2 ek. friss, aprított kapor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A retket alaposan mossuk meg, vágjuk le a végeiket, majd szeljük egészen vékony szeletekre. Tegyük egy tálba.

Locsoljuk rá fél citrom levét, majd szórjunk rá egy csipet sót. Alaposan keverjük egybe, hagyjuk picit állni.

Adjuk hozzá az olívaolajat, a kaprot és a parmezánt, és keverjük egybe.

Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, majd rögtön kínáljuk, akár pirítós mellé.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon