Retró kókusztekercs sütés nélkül: dupla adagban készítsd
Kétféle krémmel töltve készül a retró kedvenc, mely kezdő fakanáltanoncok számára sem okoz nehézséget.
A piskóta az egyik legfinomabb sütemény, melyből mutatós torták és roládok is alkothatók. Az elkészítése nem nehéz, csupán egy bevált receptre lesz szükséged, amit majd továbbadsz a következő generációnak.
A legjobb piskótarolád 5 tojásból készül, nekem ez a recept vált be. A rolád esetében nem szoktam szétválasztani a tojásokat, együtt verem habosra a sárgáját a fehérjével. A masszába olaj is kerül, ettől sokkal rugalmasabb a tészta, tekerésnél nem törik meg.
Persze egy kis technikai trükkre is szükség lesz, még melegen kell feltekerni a tésztát, és így kihűteni. Ha ezekre figyelsz, mesterművet tálalhatsz a családnak vagy a barátoknak.
A tojásokat nem kell szétválasztani, csak adjuk hozzá a cukrot, és géppel verjük habosra 5-8 perc alatt.
A lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral, ezután óvatosan forgassuk a tojásos keverékhez, majd adjuk hozzá az olajat.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát, és toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 15-20 perc alatt.
A piskótát borítsuk tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra, és még melegen tekerjük fel, hagyjuk így, míg teljesen kihűl.
A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük le baracklekvárral, és ismét tekerjük fel.
A piskótatekercset szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu