Mennyei ribizlis keksz: a finomság tésztája joghurttól lesz omlós

rkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pufi kekszérme látványra megtévesztő, mivel nagyon hasonlít a scone-ra, az angolok kedvelt pogácsájára.

A piros gyümölcsök szezonja tombol, mindegy, hogy édesek vagy savanykásak, kötelező őket valamilyen desszertben felhasználni, mert elképesztően finomak.

Szerintem nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a kekszeket, a nassolnivaló végtelen variációban készülhet, otthon is el lehet készíteni. Ha már szóba kerültek a gyümölcsök, akkor ne csak piskótákban és pitékben jusson nekik hely, forgasd őket keksztésztába is. Az édes kekszbe remekül illik például a kicsit savanykásabb ribizli. A keksz készítése közben nem árt az önuralom, mivel a ribizli magában is mennyei, könnyű eltüntetni az asztalról.

A duci keksz jól zárható dobozban napokig megőrzi omlós állagát, ha pedig kipróbálnád töltve, úgy is tökéletes lesz. Használj vanília-, karamell- vagy citromkrémet, de ribizlizselével is isteni, kend meg az egyik érme oldalát krémmel, majd mintha csak linzert készítenél, illeszd össze a másik felével.

Ribizlis keksz

rct

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 35 dekagramm finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12 dekagramm ribizli
  • 20 dekagramm vaj
  • 20 dekagramm porcukor
  • 3 darab tojás
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 deciliter natúr joghurt
  • 1 darab citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit mossuk meg.

A lisztet forgassuk egybe a sütőporral.

A puha vajat keverjük habosra a porcukorral, utána egyenként keverjük hozzá az egész tojásokat, majd a 3 tojássárgáját, a joghurtot, a citrom reszelt héját és a lisztes sütőport.

A masszát töltsük nyomózsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk dió nagyságú halmokat, végül vizes tenyérrel lapítsuk le a tésztakupacokat.

A tésztahalmokba óvatosan nyomkodjunk bele néhány szem ribizlit, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 8-15 perc alatt süssük aranybarnára a kekszeket. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük