Kovászos uborka ropogós bundában: a nyár legőrültebb receptje

5
Nyomtatás
rantott-kovaszosuborka-1
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kívül ropogós, belül szaftos, tökéletes köretnek, előételnek vagy akár egy nyári sörkorcsolyának is. A kovászos uborkát rántva is ki kell próbálnod!

A savanykás, fűszeres uborkát ropogós panírba forgatva egészen új szintre emelheted a nyári klasszikust. Tökéletes választás vendégvárónak, nyáresti piknikezéshez vagy akár egy hűsítő fröccs mellé. Egyszerre nosztalgikus és merész.

A titok a jó házi kovászos uborkában és a kellően forró olajban rejlik, így lesz kívül aranybarna, belül pedig kellemesen szaftos. 

Ropogós rántott kovászos uborka

rantott-kovaszosuborka

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db kovászos uborka
  • 1.5 bögre liszt
  • 4 db tojás
  • 1.5 bögre pankomorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 200 g tejföl
  • 1 csokor kapor
  • tetszés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk hosszában negyedekre az uborkát, majd papírtörlővel itassuk fel róla a levet, amennyire csak lehet.

Panírozzuk be a kovászos uborkákat liszt, tojás és pankomorzsa sorrendben, majd bő olajban süssük aranybarnára.

A kaprot aprítsuk fel és adjuk a tejfölhöz, és ízesítsük tetszés szerint sóval és borssal. Ezzel a mártogatóssal kínáljuk.

Fotók: Getty images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon