
10 nyári kedvenc, amit otthon is elkészíthetsz: hekk, főtt kukorica, lángos
Még mindig tombol a nyár, ez pedig azt jelenti, itt a strand és a grillpartik ideje, ilyenkor a tipikus nyári ételek kerülnek terítékre.
A savanykás, fűszeres uborkát ropogós panírba forgatva egészen új szintre emelheted a nyári klasszikust. Tökéletes választás vendégvárónak, nyáresti piknikezéshez vagy akár egy hűsítő fröccs mellé. Egyszerre nosztalgikus és merész.
A titok a jó házi kovászos uborkában és a kellően forró olajban rejlik, így lesz kívül aranybarna, belül pedig kellemesen szaftos.
Vágjuk hosszában negyedekre az uborkát, majd papírtörlővel itassuk fel róla a levet, amennyire csak lehet.
Panírozzuk be a kovászos uborkákat liszt, tojás és pankomorzsa sorrendben, majd bő olajban süssük aranybarnára.
A kaprot aprítsuk fel és adjuk a tejfölhöz, és ízesítsük tetszés szerint sóval és borssal. Ezzel a mártogatóssal kínáljuk.
Fotók: Getty images
@sobors.hu