Sörtésztában sült padlizsán: olvadt sajt kerül a szeletek közé

sortesztaban-sult-paradicsomos-padlizsan
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hús nélkül is laktató és finom! A két réteg padlizsán között mozzarella bújik meg, és sörtészta borítja az egészet.

Rántani szinte mindent lehet, a zöldségek különféle bundában sütve isteni finomak. Ha variálnál egy kicsit a megszokott paníron, süsd sörtésztában őket! Tökéletes cukkinire, zöldbabra, gombára, sőt padlizsánra is kerülhet. Sokkal ropogósabb lesz, ha a sör mellé sütőport is raksz a masszába. 

Tedd még izgalmasabbá, tartalmasabbá a padlizsánt, rakj két szelet közé mozzarellát! 

A sörtésztás ételekhez feltétlenül dobj össze egy isteni szószt! A joghurtos mártogatós vagy paradicsomos salsa is kiváló hozzá. 

Sörtésztában sült padlizsán

mozzarellaval-toltott-padlizsan-sortesztaban

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 közepes db padlizsán
  • ízlés szerint
  • 3 dl olaj a sütéshez
  • 3 db tojás
  • 4 dl sör
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál liszt a forgatáshoz
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 kávéskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat alaposan mossuk meg, törölgessük szárazra, és vágjuk egyforma vastag karikákra. Sózzuk be, és pihentessük 30 percig. Ezt követően itassuk fel a padlizsánokról a nedvességet.

Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban forrósítsuk fel az olajat.

A tojásokat üssük egy tálba, majd adjuk hozzá a sört, és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk a masszát. Két szelet padlizsán közé tegyünk egy szelet mozzarellát, majd forgassuk meg előbb a lisztben, utána a sörös tésztában. 

Tegyük a zöldségeket forró olajba, és közepes lángon süssük szép pirosra mindkét oldalukat. Szedjük papírtörlőre, és csepegtessük le. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük