
Sörtésztában sült padlizsán: olvadt sajt kerül a szeletek közé

Hús nélkül is laktató és finom! A két réteg padlizsán között mozzarella bújik meg, és sörtészta borítja az egészet.
Rántani szinte mindent lehet, a zöldségek különféle bundában sütve isteni finomak. Ha variálnál egy kicsit a megszokott paníron, süsd sörtésztában őket! Tökéletes cukkinire, zöldbabra, gombára, sőt padlizsánra is kerülhet. Sokkal ropogósabb lesz, ha a sör mellé sütőport is raksz a masszába.
Tedd még izgalmasabbá, tartalmasabbá a padlizsánt, rakj két szelet közé mozzarellát!
A sörtésztás ételekhez feltétlenül dobj össze egy isteni szószt! A joghurtos mártogatós vagy paradicsomos salsa is kiváló hozzá.
-
2023-09-22 07:32:01
-
2023-09-20 09:36:01
-
2023-09-14 07:32:01
Sörtésztában sült padlizsán

Hozzávalók 4 személyre
- 2 közepes db padlizsán
- ízlés szerint só
- 3 dl olaj a sütéshez
- 3 db tojás
- 4 dl sör
- 25 dkg liszt
- 15 dkg mozzarella
- 2 evőkanál liszt a forgatáshoz
- 1 késhegynyi bors
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A padlizsánokat alaposan mossuk meg, törölgessük szárazra, és vágjuk egyforma vastag karikákra. Sózzuk be, és pihentessük 30 percig. Ezt követően itassuk fel a padlizsánokról a nedvességet.
Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban forrósítsuk fel az olajat.
A tojásokat üssük egy tálba, majd adjuk hozzá a sört, és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk a masszát. Két szelet padlizsán közé tegyünk egy szelet mozzarellát, majd forgassuk meg előbb a lisztben, utána a sörös tésztában.
Tegyük a zöldségeket forró olajba, és közepes lángon süssük szép pirosra mindkét oldalukat. Szedjük papírtörlőre, és csepegtessük le.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!