
Könnyű, mégis laktató zöldségfasírt: friss joghurtos öntettel az igazi
Az ízletes zöldségfasírtok egészséges alternatívát jelenthetnek a hagyományos húspogácsákhoz képest.
Ezek az apró zöldséggolyók tele vannak friss zöldfűszerekkel, kívül ropogósak, a belsejük pedig krémesre sül. Olyan egyszerű hozzávalók alkotják, mint a cukkini, a sárgarépa és a krumpli, liszt helyett pedig kukoricakeményítő kerül bele, ettől lesz a textúrája különösen ropogós.
Ami a fűszerezését illeti, bátran a szabadjára engedheted a fantáziádat, hiszen sokféle ízesítés jól áll ennek az összeállításnak. Tehetsz bele apróra vágott fokhagymát, a friss zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom, a kakukkfű vagy épp a kapor is illik hozzá.
Reszeljük le a zöldségeket apró lyukú reszelőn, szórjuk le kevés sóval, és hagyjuk állni 10 percig.
Nyomkodjuk ki belőle a kivált folyadékot, majd keverjünk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze. Kisebb evőkanálnyi mennyiségekből formázzunk szabályos golyókat, és sorakoztassuk tálcára.
Hevítsünk fel annyi olajat, amennyi ellepi a golyókat, és alacsony/közepes hőfokon süssük őket aranybarnára 7-8 perc alatt. Szedjük őket papírtörlőre, majd valamilyen krémes mártogatóssal fogyasszuk. Ez a joghurtos, zöldfűszerekkel készülő krém tökéletes választás mellé.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu