Ropogós bundában sült cukkinihasábok: bő olaj helyett sütőben készül

Roppanós cukkinihasábok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarna, ropogós cukkinihasábok bundáját fokhagyma és füstölt paprika teszi izgalmassá, mártogatóssal kínálva egyszerűen mennyei a finomság.

A ropogós, aranybarna falatokat mindenki szereti. A rántott hús mellett a zsemlemorzsába forgatott zöldségek is méltán népszerűek. Az aranybarna bundában sült zöldségeket kínálhatod mártogatóssal, főzelékkel vagy bármilyen más körettel.

A ropogós cukkinihasábok nem a megszokott módon készülnek. Először is a zöldség ruhája izgalmas fűszerezést kap, ezt friss fűszernövényekkel és reszelt parmezánnal is tovább lehet turbózni. Másodszor, bő olaj helyett a sütőben, leheletnyi zsiradékkal sülnek pirosra a hasábok. A fűszerek pedig remekül éreztetik magukat, szerintem így készítve a legfinomabb a rántott cukkini!

Roppanós cukkinihasábok

Roppanós cukkinihasábok ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 1 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál füstölt paprika (opcionális)
  • 1 teáskanál chilipehely (opcionális)
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit tisztítsuk meg és vágjuk hasábokra.

A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat. Egy tányérba öntsük bele a lisztet, egy másikban üssük fel a tojásokat, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát szórjuk, melyhez keverjük hozzá a fokhagyma-granulátumot, fekete borsot, füstölt paprikát és a chilipelyhet.

A cukkinirudakat panírozzuk a szokásos módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután a bundázott darabokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

A cukkinihasábokra locsoljunk leheletnyi olajat, majd toljuk a tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 25-30 percig a cukkinit, míg a bunda szép aranyszínű lesz. (Félidőnél fordítsuk meg a hasábokat!)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük