Sütőben pirult csirkemáj vele készült krumplival és körtével: így lesz vajpuha a belsőség
Egy kis fantáziával nagyon elegáns lakoma kerülhet az asztalra akár csirkemájból is, a belsőséget rengetegféleképpen felhasználhatod.
A máj vasban és fehérjében bővelkedik, B-vitamin-tartalma miatt a haj és a bőr szépségéhez is hozzájárul. Bár vannak, akik nem szeretik, sokan örömmel fogyasztják, az egyik nagy kedvenc belőle a májkrém.
A csirkemáj megfizethető alapanyag, nagyon finom sok hagymával sütve, májgombócleves is készülhet belőle, vagy házi kence, melynek nincsen párja. A házi májkrém verhetetlen, az a legjobb benne, hogy az ízeket a készítés során a saját szájízed szerint alakíthatod. Ebben a változatban szalonna, fokhagyma és rozmaring gondoskodik a feledhetetlen ízélményről.
A szalonnát kockázzuk apróra, majd a zsíron kezdjük el sütni, közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
A megtisztított csirkemájat adjuk a sült szalonnához, és süssük addig, míg a máj szép barnára sül. Közben fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal. (Sütés közben érdemes a májat ellenőrizni, hogy a belseje rendesen átsült-e.)
Az elkészült májat botmixerrel turmixoljuk simára, majd adagoljuk csatos üvegbe.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu