A 7 legjobb, villámgyors olasz tésztareceptünk: ezeket főzd, ha tényleg csak 10 perced van
Ezek a tészták tényleg tíz perc alatt készülnek el, és nem azért, mert készterméket használunk hozzájuk, hanem mert valóban egyszerűek.
A gyors, tápláló és ízletes fogásokat mindenki szereti. Jólesik, amikor egy pörgős nap után meleg étel jut vacsorára. Igen ám, de a főzés idő és energia, amihez nem mindig van kedve az embernek. Ha azonban ragaszkodsz a házi ízekhez, akkor gyorsan összedobható receptek közül is válogathatsz. Az egyik ilyen villámfinomság a krémsajtos tészta, melyben pirosra sült baconkockák is roppannak, de sonkával is kipróbálható a recept.
A tésztás fogás krémességét a tömlős sajt, krémsajt és a tejföl adja, ha pedig szükségesnek érzed, akkor a tészta főzővizéből is adhatsz egy keveset a szószhoz. A fűszerezést nem kell túlgondolni, bár ha szeretnéd, tömlős sajtból használhatsz zöldfűszereset, reszelt sajtból pedig füstölttel szórd meg az ételt.
A tésztát a csomagoláson írtak szerint készítsük el.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát és a csíkokra vágott bacont, és pirítsuk addig, amíg a bacon szép pirosra sül. Ezután a tömlős sajtot, krémsajtot és a tejfölt is keverjük hozzá, 2-3 percig főzzük, közben fűszerezzük sóval és borssal.
A főtt tésztát forgassuk egybe a szósszal, és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu