Ellenállhatatlan rakott palacsinta olasz módra: ebből biztos a repeta
A palacsinta sósan is finom. Pompás, sajtban gazdag rakottas fogást süthetsz belőle, amelyért garantáltan megőrül a család minden tagja.
A palacsinta édesen és sósan is jó választás. Ha egy jó ebédet készítenél belőle, akkor a hortobágyi mellett érdemes kipróbálnod ezt a brokkolisat, mely hús nélkül is csodálatos.
A brokkolis palacsinta nem csak a tölteléke miatt különleges, a tésztája is az, mivel friss petrezselyem gazdagítja, amit bátran cserélhetsz snidlingre vagy néhány levél bazsalikomra. A töltelék krémes és ízletes, a brokkoli mellé reszelt sajt, sajtkrém és tejföl kerül. Látványos, izgalmas fogás, melyet a palacsinta és a brokkoli szerelmeseinek kötelező kipróbálniuk.
A tejet a tojással, olajjal és a finomra aprított petrezselyemmel keverjük össze.
A lisztet a sóval forgassuk egybe, majd apránként adjuk a tojásos keverékhez. A csomómentesre kevert masszát forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük ki a szokásos módon.
A brokkolit szedjük rózsáira, és lobogó vízben főzzük 7-8 percig. Ezután szűrjük le és aprítsuk finomra, majd forgassuk hozzá a sót, borsot, szerecsendiót, sajtot, krémsajtot és a tejfölt.
A palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a töltelékkel, tekerjük fel és kínáljuk, ha szeretnénk, még reszelt sajttal megszórhatjuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu