
Mamaféle töltött paprika: a régi kedvenc eteti magát, olyan finom
A régi kedvenc sűrű paradicsomos mártásban készül, jellegzetes zamatát a zellertől kapja.
A cukkini kedvelt zöldség, amely semleges íze miatt kreatívan felhasználható. Dobj össze belőle egy selymes textúrájú levest, panírozd be, alkoss belőle ragut, vagy töltve próbáld ki.
A cukkinit sok mindennel megpakolhatod. A receptben csirkehúsos ragu és sajt kerül a csónakokba. Ha szeretnéd, hús helyett sonkával vagy gombával próbáld ki, rizs helyett pedig bulgurral alkosd meg a fenséges ételt.
A cukkini előkészítése:
A cukkinit alaposan mossuk meg, ha szükségesnek ítéljük, akkor a héját távolítsuk el. Ezután vágjuk félbe, a lágy belső részét kanalazzuk ki.
A cukkiniket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokon, 8-10 perc alatt süssük elő.
Töltelék:
A rizst a megszokott módon készítsük el.
A megtisztított újhagymát szeleteljük fel, majd kevés olajon kezdjük el dinsztelni 2-3 percig.
A csirkehúst kockázzuk apróra, és keverjük a hagymához, fűszerezzük sóval, borsal és fokhagymával, majd pirítsuk 8-12 percig. Ezután keverjük hozzá a lisztet, és 1 percig pirítsuk, majd apránként öntsük fel tejjel, és forraljuk sűrű mártássá.
A húst és a rizst keverjük össze.
Összeállítás:
Az elősütött cukkinicsónakba adagoljunk a csirkés raguból, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
A töltött cukkinit toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu