A finomra aprított hagymát egy kevés olajon pirítsuk le.
A lisztet forgassuk egybe a sóval és az élesztővel, majd adjuk hozzá a sült hagymát, reszelt sajtot. Folyamatosan adagolva adjuk hozzá a tejet, és alaposan dagasszuk ki, míg rugalmas gombóc nem lesz belőle. Ezután a tésztát helyezzük liszttel szórt tálba, majd takarjuk le és egy éjszakán át kelesszük.
Másnap enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, majd helyezzük kenyérformába vagy tortaformába (közepes méretű). A kenyeret pihentessük 30 percig, majd a tetejét szórjuk meg liszttel, ha szeretnénk, egy éles késsel vágjuk be. Ezután egy hőálló edényt töltsünk meg vízzel, és tegyük az előmelegített, 200 fokos sütőbe a kenyérrel együtt.
A kenyeret 30 percig süssük így, majd vegyük ki a vízzel teli edényt, és a sütő hőfokát állítsuk 180 fokosra. A kenyeret 180 fokon süssük még 20-30 percig.
A kész kenyeret sütőrácson hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.