Gyors, sajtos rizskrokett: maradék köretből is készítheted

7
Nyomtatás
rizskrokett
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ínycsiklandó, belül kémes, kívül ropogós krokett rizsből is készülhet. Sajttal különösen finom.

Krokettet többféle módon készíthetsz: a hagyományos krumplis változat mellett próbáld ki a spenótos és a sajtos-rizses változatot is.

Utóbbi főleg Olaszországban népszerű, arancini néven is ismerheted. A főtt rizst általában parmezánnal keverik össze. Szicíliában az arancini gyakran hússal, zöldségekkel vagy paradicsomos raguval töltött.

Bár a rizskrokett hagyományosan olajban sütve készül, manapság egyre többen keresik az egészségesebb alternatívákat. Az arancini süthető sütőben vagy air fryerben is, így csökkentve az étel zsír- és kalóriatartalmát. Emellett különféle diétás változatok is léteznek, például gluténmentes zsemlemorzsával vagy barna rizzsel.

Sajtos rizskrokett

rizskrokett

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 40 dkg rizs
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa a forgatáshoz
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa a masszába
  • 1 l víz vagy húsalaplé
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 db tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Ha nincs rizsünk, főzzük meg vízben vagy húsalaplében, majd hűtsük ki.

Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a zsemlemorzsát, az aprított petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot. Jól keverjük össze.

Nedves kézzel formázzunk kis golyókat vagy hengereket a rizses masszából, végül forgassuk meg a zsemlemorzsában.

Hevítsünk olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Süssük a kroketteket aranybarnára oldalanként 3-4 perc alatt.

Ha kész, helyezzük a kroketteket papírtörlőre, és itassuk fel róluk a felesleges olajat.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon