Rakott bundás kenyér sajttal és sonkával rétegezve: a kiadós finomság sütőben sül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hagyományos bundás kenyér olajban sül szép aranybarnára, azonban a kiadós napindítót sütőbe tolva, zsiradék hozzáadása nélkül is érdemes elkészíteni.
Aki egyszer kipróbálja a sütőben készült bundás kenyeret, többet nem is fogja máshogy készíteni, elképesztő finom és laktató, olyan, mint egy nagyon tartalmas melegszendvics.
A sonkás-sajtos verziót serpenyőben is össze lehet dobni, azonban sütőben sokkal egyszerűbb elkészíteni, ráadásul nem szívja meg magát sok olajjal. Természetesen többféle sajttal, szalámival vagy akár spenóttal töltve is kipróbálhatod a tepsis bundás kenyeret. Egy ilyen napindító elfogyasztása után nem biztos, hogy rád tör majd az éhség ebédidőben, mivel tényleg nagyon laktató a finomság.
Sajtos-sonkás bundás kenyér
Hozzávalók 6 darabhoz
- 10 darab tojás
- 12 szelet kenyér
- 6 szelet sonka
- 15 dekagramm sajt
Elkészítés:
A sajtot reszeljük le.
A tojásokat üssük tálba, verjük fel, majd mártsunk bele 1 szelet kenyeret, amit tojással átitatva fektessünk tepsire. Ezt a folyamatot addig ismételjük, míg a kenyérszeletek fele (6 darab) a tepsire kerül.
A tojásos kenyerek tetejére tegyünk sonkát, majd a reszelt sajt felét is szórjuk rá.
A maradék kenyérszeletet mártsuk tojásba, majd helyezzük a sonkás-sajtos szeletek tetejére, utána a maradék sajtot szórjuk rá. Tegyük a bundás kenyereket 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-15 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors