
Rakott bundás kenyér sajttal és sonkával rétegezve: a kiadós finomság sütőben sül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A hagyományos bundás kenyér olajban sül szép aranybarnára, azonban a kiadós napindítót sütőbe tolva, zsiradék hozzáadása nélkül is érdemes elkészíteni.
Aki egyszer kipróbálja a sütőben készült bundás kenyeret, többet nem is fogja máshogy készíteni, elképesztő finom és laktató, olyan, mint egy nagyon tartalmas melegszendvics.
A sonkás-sajtos verziót serpenyőben is össze lehet dobni, azonban sütőben sokkal egyszerűbb elkészíteni, ráadásul nem szívja meg magát sok olajjal. Természetesen többféle sajttal, szalámival vagy akár spenóttal töltve is kipróbálhatod a tepsis bundás kenyeret. Egy ilyen napindító elfogyasztása után nem biztos, hogy rád tör majd az éhség ebédidőben, mivel tényleg nagyon laktató a finomság.
Sajtos-sonkás bundás kenyér

Hozzávalók 6 darabhoz
- 10 darab tojás
- 12 szelet kenyér
- 6 szelet sonka
- 15 dekagramm sajt
Elkészítés:
A sajtot reszeljük le.
A tojásokat üssük tálba, verjük fel, majd mártsunk bele 1 szelet kenyeret, amit tojással átitatva fektessünk tepsire. Ezt a folyamatot addig ismételjük, míg a kenyérszeletek fele (6 darab) a tepsire kerül.
A tojásos kenyerek tetejére tegyünk sonkát, majd a reszelt sajt felét is szórjuk rá.
A maradék kenyérszeletet mártsuk tojásba, majd helyezzük a sonkás-sajtos szeletek tetejére, utána a maradék sajtot szórjuk rá. Tegyük a bundás kenyereket 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-15 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors