30 perces, krémsajtos-spenótos tészta: selymes besamelmártás az alapja

Nyomtatás
sstcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szaftos, ínycsiklandó tészta egyszerűen készül, a spenóttól lesz különleges, de más zöldséggel is kipróbálhatod.

Azt is lehetne mondani, hogy ez egy sajtos tészta zöldséggel dúsítva. Hihetetlenül egyszerűen készül, mindössze 30 perc, és már eheted is.

A fűszerezésével érdemes játszani, ízlésre szabni. Ha nem szereted a spenótot, akkor használj helyette más zöldséget, brokkolit, karfiolt vagy kelbimbót. Sajtból akár még füstölt is kerülhet a szószba, ha pedig szeretnéd, az egybekevert tésztát jénaiba simítva, pluszsajttal megszórva a sütőben pirosra sütheted 8-10 perc alatt.

A szósz jól viseli a fűszereket, ha szereted a pikánsabb zamatot, akkor chilipehellyel vagy füstölt paprikával tüzesebbé teheted, de reszelt fokhagyma vagy metélőhagyma is jól áll a mártásnak.

Sajtos-spenótos tészta

sstct

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g tészta
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2.5 dl tej
  • 200 g spenót
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 160 g krémsajt
  • 160 g sajt (zsírosabb)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A vajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a lisztet, utána fokozatosan a tejet is adjuk hozzá. Főzzük addig a szószt gyakran kevergetve, míg besűrűsödik (8-10 perc).

A sűrű szószhoz forgassuk hozzá a megmosott spenótot, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, főzzük addig, amíg a zöldség megfonnyad (2-4 perc). Ezután zárjuk el a lángot, és keverjük hozzá a krém- és a reszelt sajtot, majd amikor a sajt elolvadt, a tésztát is forgassuk hozzá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon