30 perces, krémsajtos-spenótos tészta: selymes besamelmártás az alapja
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A szaftos, ínycsiklandó tészta egyszerűen készül, a spenóttól lesz különleges, de más zöldséggel is kipróbálhatod.
Azt is lehetne mondani, hogy ez egy sajtos tészta zöldséggel dúsítva. Hihetetlenül egyszerűen készül, mindössze 30 perc, és már eheted is.
A fűszerezésével érdemes játszani, ízlésre szabni. Ha nem szereted a spenótot, akkor használj helyette más zöldséget, brokkolit, karfiolt vagy kelbimbót. Sajtból akár még füstölt is kerülhet a szószba, ha pedig szeretnéd, az egybekevert tésztát jénaiba simítva, pluszsajttal megszórva a sütőben pirosra sütheted 8-10 perc alatt.
A szósz jól viseli a fűszereket, ha szereted a pikánsabb zamatot, akkor chilipehellyel vagy füstölt paprikával tüzesebbé teheted, de reszelt fokhagyma vagy metélőhagyma is jól áll a mártásnak.
Sajtos-spenótos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 300 g tészta
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2.5 dl tej
- 200 g spenót
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 160 g krémsajt
- 160 g sajt (zsírosabb)
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A vajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a lisztet, utána fokozatosan a tejet is adjuk hozzá. Főzzük addig a szószt gyakran kevergetve, míg besűrűsödik (8-10 perc).
A sűrű szószhoz forgassuk hozzá a megmosott spenótot, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, főzzük addig, amíg a zöldség megfonnyad (2-4 perc). Ezután zárjuk el a lángot, és keverjük hozzá a krém- és a reszelt sajtot, majd amikor a sajt elolvadt, a tésztát is forgassuk hozzá.
Fotó: Getty Images