Ínycsiklandó sajtos húsgombóc: füstölt szalonna is kerül bele

5
Nyomtatás
Sajtos, szalonnás húsgombóc cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A húsgolyó cheddar sajttal és pirosra sült szalonnakockákkal keverve készül: kínálj mellé krumplis köretet, vagy dobj össze belőle egy izgalmas szendvicset.

A húsgolyó rengetegféle recept szerint elkészíthető: nagy kedvenc a svéd húsgolyó, amely mellé barna mártás is dukál, de érdemes kipróbálni még a japán húsgombócot vagy a mediterránt. Mi most egy testesebb változatot ajánlunk, amelyben cheddar sajt és szalonna is helyet kap.

Csak bátran a sajttal!

A sajttal és szalonnával kevert húsgombócot sütőben és serpenyőben is elkészítheted. Ha szeretnéd, bátran gazdagítsd a masszát, mehet még bele zöldfűszer, spenót és feta sajt is. Ha sütőbe tolva készíted el, akkor még reszelt sajttal is megszórhatod a húsgolyókat.

Sajtos, szalonnás húsgombóc

Sajtos, szalonnás húsgombóc ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg reszelt cheddar sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázzuk apróra, majd a saját zsírján pirítsuk le.

A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot, fokhagymakrémet, hagymakrémet, fűszerpaprikát, tojást, zsemlemorzsát és a pirult szalonnakockákat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A húsos masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd sorakoztassuk a sütőpapírral bélelt tepsire. Ha szükséges, fújjuk le kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. A húsgolyókat félidőnél fordítsuk meg.

Ha szeretnénk, serpenyőben is készíthetjük a finomságot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon