Ananásszal sült omlós csirkemell: egyszerűen készül a mutatós fogás
A tepsis lakoma könnyedén elkészíthető, a hússzeletek tetején ananászkarika és sajt pirul, így lesz ellenállhatatlan.
A csirkehúst érdemes gyümölccsel párosítani, sőt friss gyümölcs helyett lekvárral is csodássá teheted. A nagymamám gyakran pácolta baracklekvárba a csirkemellet, majd serpenyőben vagy sütőbe tolva készre sütötte. A lekvártól édeskés zamatot kap a hús, egyszerű, mégis különleges fogás kerül így az asztalra.
Ha szereted a csípőset, akkor 1 evőkanál mustárt és 1 teáskanál chilipelyhet is keverhetsz a baracklekvárhoz. Hogy az ízek kellően átjárják a húst, jót tesz neki a pihenés, 3-4 óra bőven elég, de egy éjszakát is állhat a hús a pácban. A kész étel mellé rizs és párolt zöldségek illenek a legjobban.
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.
A húst vágjuk ujjnyi szeletekre, majd fűszerezzük sóval és borssal.
A baracklekvárt az almaecettel keverjük össze, majd a sóval és borssal fűszerezett hússzeleteket forgassuk meg benne, és lefedve tegyük hűtőbe néhány órára. Ezután a szeleteket fektessük olajjal kikent tepsibe, a tálban maradt lekváros pácot öntsük a húsra.
A húst toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu