
Színpompás sárgarépás szendvicskrém: eteti magát, olyan finom

A pompás házi kence szuper kenyérre kenve, és julienne-re vágott zöldségek mellé is kínálhatod.
A házi kencének nincsen párja: sok mindenből készülhet, és sokkal jobb választás, mint a boltban kapható társaik. A háziba pontosan tudod, hogy mi kerül, és saját ízlésedre szabhatod a kence fűszerezését.
A sárgarépa az egyik legegészségesebb zöldség, mely nyersen és főve is finom. Érdemes salátákba keverni, köretet vagy házi kencét készíteni belőle. A sárgarépás krém nagyon izgalmas, köszönhetően a dinsztelt hagymának, aszalt paradicsomnak és a chilinek, melytől kicsit pikánsabb.
-
2023-08-29 09:32:01
-
2023-08-28 08:52:01
-
2023-07-19 10:32:01
Sárgarépás szendvicskrém

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 5 darab sárgarépa
- 2 darab paradicsom
- 2 darab aszalt paradicsom
- kevés víz (1-2 dl)
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál őrölt chili
- 0.5 teáskanál őrölt bazsalikom
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá az apróra vágott répát, és pirítsuk 3-4 percig. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott paradicsomot és aszalt paradicsomot, 2-3 perc után öntsük fel vízzel.
Amikor a répa teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítsük, közben adjuk hozzá a sót, borsot, chilit, bazsalikomot és reszelt fokhagymát. A kész kencét szezámmaggal is megszórhatjuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!