Színpompás sárgarépás szendvicskrém: eteti magát, olyan finom

Sárgarépás szendvicskrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás házi kence szuper kenyérre kenve, és julienne-re vágott zöldségek mellé is kínálhatod.

A házi kencének nincsen párja: sok mindenből készülhet, és sokkal jobb választás, mint a boltban kapható társaik. A háziba pontosan tudod, hogy mi kerül, és saját ízlésedre szabhatod a kence fűszerezését.

A sárgarépa az egyik legegészségesebb zöldség, mely nyersen és főve is finom. Érdemes salátákba keverni, köretet vagy házi kencét készíteni belőle. A sárgarépás krém nagyon izgalmas, köszönhetően a dinsztelt hagymának, aszalt paradicsomnak és a chilinek, melytől kicsit pikánsabb.  

Sárgarépás szendvicskrém

Sárgarépás szendvicskrém ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 5 darab sárgarépa
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab aszalt paradicsom
  • kevés víz (1-2 dl)
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál őrölt chili
  • 0.5 teáskanál őrölt bazsalikom
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd dobjuk rá az apróra vágott répát, és pirítsuk 3-4 percig. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott paradicsomot és aszalt paradicsomot, 2-3 perc után öntsük fel vízzel.

Amikor a répa teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítsük, közben adjuk hozzá a sót, borsot, chilit, bazsalikomot és reszelt fokhagymát. A kész kencét szezámmaggal is megszórhatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük