![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
10 perces spagetti ropogós morzsával: a szegények étele volt, de nagyon finom
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül](https://kep.index.hu/1/0/5963/59631/596318/59631837_4409375_c86cd2eca04d0f5553398031dbaca50a_wm.jpg)
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
![Téli saláta bébispenóttal: mustáros öntet koronázza meg](https://kep.index.hu/1/0/6003/60037/600373/60037313_4440171_69d06edfd098b3851d1245593553db77_wm.jpg)
Téli saláta bébispenóttal: mustáros öntet koronázza meg
![Különleges házi dijoni mustár: pikáns feltét vagy mártogatós](https://kep.index.hu/1/0/5999/59990/599909/59990935_4436787_73ed22840d4e5070220a7cde9b7e0651_wm.jpg)
Különleges házi dijoni mustár: pikáns feltét vagy mártogatós
![Selymes, tormás krumplikrémleves: tejtermék nélkül is sűrű és gazdag](https://kep.index.hu/1/0/5999/59997/599977/59997781_4437309_ce91be20a6721714be48147a9071e5b0_wm.jpg)
Selymes, tormás krumplikrémleves: tejtermék nélkül is sűrű és gazdag
![Egyéjszakás fahéjas, banános zabkása: tápláló reggeli](https://kep.index.hu/1/0/6000/60004/600040/60004097_4437787_a2f0cab2b74e31e8333d2bea441692d7_wm.jpg)
Egyéjszakás fahéjas, banános zabkása: tápláló reggeli
![Rostban gazdag köretek: nemcsak finomak, de egészségesek is](https://kep.index.hu/1/0/6000/60001/600015/60001567_4437609_58fddd3f66a7efc2e385f534968ea666_wm.jpg)
Rostban gazdag köretek: nemcsak finomak, de egészségesek is
Az olasz szegény konyha receptjei a legjobbak, ilyen lesz ez is, amihez a maradék, kiszáradt kenyeret lehet úgy hasznosítani, hogy közben valami csodálatos jön létre.
Ez az étel is éppen annyi idő alatt készül el, amíg a tészta kifő, tipikusan azokra az esetekre való, amikor tényleg semmi nincs otthon, de tészta, száraz kenyérmaradék, meg ez-az ízesítőnek azért mégis akad a kamrában.
Előre furcsának tűnhet, hogy morzsával esszük a tésztát, de amiért az egész dolog nagyon jó lesz, annak két kulcsa van. Az egyik, hogy a ropogósra pirított kenyérmorzsa egyenletesen rátapad a spagettire, ezzel állandó, folyamatos állagbeli kontrasztot képezve minden egyes falatban. A másik titok, hogy a kenyérmorzsa rendkívül hatékony ízszállító, bármit magára vesz, magába szív, amit hozzáadunk.
Az eredeti recept fokhagymát és peperoncinót (csípős paprikát) ír elő, most a fokhagyma mellé rozmaringot és aszalt paradicsomot tettem, és nagyon jók voltak együtt.
A sajt, amit hozzá teszünk, lehet parmezán, de pecorinóval talán még jobb ez az étel, mert nagyon sós, intenzív az íze.
Korábbi kedvenc tízperces olasz tésztáink a paradicsomos, a sajtmártásos, és a carbonara.
Spagetti ropogós, fűszeres morzsával
![spagetti zsemlemorzsával](https://kep.index.hu/1/0/2918/29180/291807/29180771_3da30afa2822370af40913add20af3cd_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm spagetti
- 2 szelet száraz kenyér
- 4 darab aszalt paradicsom
- ízlés szerint friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint reszelt parmezán/pecorino
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors