Omlós, szaftos, paradicsomos-spárgás quiche – A spárgaszezon nem marad el
A spárgaszezont minden évben nagyon várom, egyszerűen rajongok ezért a harsogó színű zöldségért.
A spárga a tavasz egyik első üde színfoltja, és népszerűsége évek óta töretlen. Akár rutinos spárgafogyasztó vagy, akár most ismerkedsz a vitamindús növénnyel, ezt a krémlevest ne hagyd ki az idei repertoárból.
A spárga mellett olyan értékes hozzávalókat tartalmaz, mint a zöldborsó, a zöldhagyma vagy a bazsalikom, az egészet pedig a friss citromlé és egy csipet reszelt citromhéj teszi felejthetetlenné. Ehhez azonban mindenképpen biocitromot használj: ebből a cikkből megtudhatod, hogy ez miért kifejezetten fontos.
Ha pedig gyors és pazarlásmentes módszert keresel a spárga pucolására, akkor ebben a cikkben olvashatsz róla részletesebben.
Hevítsünk fel egy közepes edényt az olívaolajjal, és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg benne a zöldhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a krumplit, a sót, a borsot és a vizet, és 12-15 perc alatt főzzük puhára.
Adjuk hozzá a spárgát és a borsót, és főzzük együtt is további 5-7 percig.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni 5 percig, majd öntsük turmixgépbe. Adjuk hozzá a mustárt, a bazsalikomot, a mentát (ha használunk), a citrom levét és reszelt héját, és pürésítsük teljesen selymes állagúra.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!