![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kiadós, nagyon sajtos lasagne hús nélkül: a rétegek közé spárga kerül
![slcover](https://kep.index.hu/1/0/3835/38357/383577/38357703_2926499_ff3e0d3c9cf75aa57416d0555e7eaea9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Zsenge spárgából rengeteg izgalmas fogás készülhet, akár még lasagne is, amely az első kóstolás után rabul ejt.
Ha spárga, akkor a többség levesre gondol, de baconnel körbetekerve, hollandi mártással kínálva is népszerű. Ezek valóban ízletes fogások, de a zöldség sokkal több lehetőséget rejt magában.
Mivel a spárgához remekül illik a sajt, érdemes lasagne-t készíteni belőle. A rétegek közé sajtmártás, bazsalikom és petrezselyem kerül a spárga mellé. A tepsis fogás tetejét érdemes dekorálni, néhány darab spárgát vagy cukkinit rendezz el rajta. Csodás kreációkat lehet készíteni, amelyeknek már a látványától is jóllakik az ember. Ha sajtfüggő vagy, emeld a mennyiséget 5-10 dekagrammal, ez bármilyen sajt lehet, amit szeretsz, a legjobb, ha füstölttel bolondítod, plusz ízt adhatsz így az ételhez.
Spárgás lasagne
![slct](https://kep.index.hu/1/0/3835/38357/383577/38357719_fe082e707be0c18b0ec0b669b86b48d4_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
Alap:
- 80 dekagramm zöld spárga
- 1 darab cukkini
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 12 darab lasagna-tésztalap
- 15 dekagramm sajt
- 5 dekagramm vaj
- só és bors ízlés szerint
Sajtmártás:
- 6 dekagramm vaj
- 3 evőkanál liszt
- 7 deciliter tej
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 5 dekagramm parmezán sajt
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A spárgákat tisztítsuk meg, a végeiket vágjuk le, a többi részét hagyjuk egyben. Sós, gyöngyöző vízben főzzük 5 percig, utána tegyük hideg vízbe és csöpögtessük le.
A megtisztított cukkinit karikázzuk fel és ugyanúgy, mint ahogy a spárgával is tettük, 5 perce dobjuk gyöngyöző vízbe, majd hidegbe, végül csöpögtessük le.
A bazsalikomot és a petrezselymet mossuk meg és vágjuk finomra.
A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, utána szórjuk rá a lisztet, keverjük el, közben öntsük fel a tejjel, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Amikor a mártás felforr, keverjük bele a reszelt parmezánt, 2-3 perc alatt főzzük sűrűre.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal, majd kezdjük el a rétegezést: a tésztára helyezzünk spárgát, locsoljuk meg a mártással, szórjunk rá petrezselymet és bazsalikomot, fedjük be tésztával, majd addig ismételjük a folyamatot, míg a tészta el nem fogy. A lasagne tetején szépen rendezzük el a cukkinit és egy kevés spárgát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-40 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!