Krémes spenót buggyantott tojással: fél órán belül tálalhatod

3
Nyomtatás

A spenót egészen kiskorunktól kezdve elkísér minket, gyakori a menzák kínálatában, azonban házilag készítve mindig sokkal finomabb!

Az alábbi recept püréből készül: ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen meleg ebéd kerüljön az asztalra. A tejtől megfelelően krémes lesz, a zúzott fokhagyma pedig karaktert ad neki. 

Ebben a receptben egy hagyományos lisztes sűrítést használtunk, de ezt ki lehet váltani tejbe áztatott zsemlével: ezt csak egyszerűen add hozzá a puha spenóthoz, ugyanúgy be fogja sűríteni a főzeléket.

Főtt tojás helyett mi buggyantott tojással dobtuk fel a megszokott receptet!

Spenót buggyantott tojással

spenot2

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. liszt
  • 500 g spenótpüré
  • ízlés szerint
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 ek. ecet
  • 1 tk.
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát dinszteljük meg kevés olajon, majd adjuk hozzá a lisztet, hagyjuk pirulni. Keverjük bele a felolvasztott spenótpürét. Ízlés szerint sózzuk, végül öntsük fel a tejjel, és lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.  

A tojásokhoz forraljunk fel egy nagy edényben vizet. Adjunk a vízhez ecetet és sót, majd egy fakanál segítségével csináljunk örvényt benne, és annak a közepébe verjük bele az egész tojást. Főzzük 3 percig, majd óvatosan emeljük ki a vízből. 

Melegen tálaljuk. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon