
10 tipp, mi készüljön spenótból: nyersen és főve is kiváló
A spenót nagyon egészséges zöldség, érdemes szezonjában gyakran fogyasztani. A zöld nyersen és párolva is pompás, rengeteg izgalmas receptben kipróbálható.
Az alábbi recept püréből készül: ez lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen meleg ebéd kerüljön az asztalra. A tejtől megfelelően krémes lesz, a zúzott fokhagyma pedig karaktert ad neki.
Ebben a receptben egy hagyományos lisztes sűrítést használtunk, de ezt ki lehet váltani tejbe áztatott zsemlével: ezt csak egyszerűen add hozzá a puha spenóthoz, ugyanúgy be fogja sűríteni a főzeléket.
Főtt tojás helyett mi buggyantott tojással dobtuk fel a megszokott receptet!
A fokhagymát dinszteljük meg kevés olajon, majd adjuk hozzá a lisztet, hagyjuk pirulni. Keverjük bele a felolvasztott spenótpürét. Ízlés szerint sózzuk, végül öntsük fel a tejjel, és lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
A tojásokhoz forraljunk fel egy nagy edényben vizet. Adjunk a vízhez ecetet és sót, majd egy fakanál segítségével csináljunk örvényt benne, és annak a közepébe verjük bele az egész tojást. Főzzük 3 percig, majd óvatosan emeljük ki a vízből.
Melegen tálaljuk.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu