Könnyed spenótsaláta ropogós dióval és almával: gorgonzola sajttal a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Karácsonykor annyit eszünk, hogy utána még jól is esik a diéta, ez a saláta szerencsére nemcsak könnyed, de nagyon finom is.
Ha az ünnepi lakomák után nem kívánsz semmi nehezet, csak valami egészen könnyed, friss salátát ennél, az alábbi recept a tökéletes választás. A bébispenótot feldobja az egyszerre savanykás és édes alma, a ropogós dió pedig tökéletes kontrasztot képez a puha sajttal. Kéksajt helyett fetát is használhatsz, ha inkább sós irányba vinnéd az ízeket.
Hogy ne legyen unalmas a saláta, dresszinget is érdemes mellé készíteni: hogy fokozd az édes ízeket, mézzel turbózd fel az öntetet, de a mustárt se hagyd ki belőle, úgy picit pikáns és sokkal finomabb lesz a végeredmény.
Spenótsaláta dióval és almával
Hozzávalók 4 személyre
Saláta:
- 180 gramm bébispenót
- 1 darab piros alma
- 1 darab zöld alma
- 1 kis fej lila hagyma
- 40 gramm dió/pekándió
- 60 gramm gorgonzola vagy más kéksajt
Dresszing:
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés:
A spenótot és az almát mossuk meg. Az almát vágjuk vékony szeletekre, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd csíkokra. A diót aprítsuk össze, de akár egészben is maradhat.
Tegyük a saláta hozzávalóit egy nagy tálba, a kéksajtot morzsoljuk a tetejére.
Készítsük el a dresszinget: keverjünk mindent össze egy kis tálkában, öntsük a salátára, majd forgassuk vele össze. Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images