Fehérjedús, laktató spenótos frittata - A tojás mellett cottage cheese az alapja

szuflé
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nem csak nagyon finom, fehérjedús is a spenótos fogás, hiszen tele van tojással és cottage cheese-zel.

Nagyon különleges, mégis elképesztően egyszerű ez a spenótos, sütőben sült reggeli. Bár az eredeti recept szuflénak írta, én nem nevezném annak, hiszen a tojásfehérje nem felverve kerül bele, ráadásul nem is emelkedik meg a sütőben a tészta. Sokkal inkább egy frittatáról van szó, amibe egy kevés liszt is kerül, hogy még laktatóbb legyen a végeredmény.

A finomság alapját a tojás mellett rengeteg cottage cheese és cheddar sajt képezi, ettől sokkal izgalmasabb és finomabb lesz, ráadásul melegen és hidegen is fogyasztható, szeletekre vágva pedig könnyedén szállítható.

Spenótos frittata

szuflé2

Hozzávalók 8 személyre:

  • 6 darab tojás
  • 2 evőkanál puha vaj (plusz kikenni a formát)
  • 220 gramm cheddar sajt
  • 650 gramm cottage cheese
  • 500 gramm spenót
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A cheddar sajtot reszeljük le. A spenótot, ha frisset használunk, pároljuk meg, csöpögtessük le, majd daraboljuk össze, ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki, csöpögtessük le, utána aprítsuk össze. A tojásokat verjük fel habosra.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x33 cm-es jénait vagy tálat. 

Keverjük össze az összes alapanyagot, akkor jó, ha csomómentes, homogén a massza. Öntsük a tésztát az előkészített formába.

Kb. 30-45 percig süssük, míg a közepe meg nem szilárdul. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük