Selymes spenótos krémleves, ami a krumplitól lesz laktató – Egyszerű, szerethető recept
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Az egészséges spenótból nem csak főzeléket lehet készíteni, izgalmas, gyorsan szervírozható krémleves is készülhet belőle.
A spenótból készült, gyönyörű zöld színben pompázó leves krémes textúrában kerül a tányérra, mivel pürésítve lesz, első ránézésre nem is látszik, miből is készült, így a gyerekek is bátrabban megkóstolják majd. Az intenzív ízekről a hagyma, fokhagyma és az alaplé gondoskodik, a leves sűrűségéért a burgonya felel, amitől tartalmasabb is lesz, a krémességét pedig a tejszínnek köszönheti.
Az egyszerű leves bátran kombinálható, például parmezánnal gazdagítva még finomabb lehet, a sajtot a tejszínnel egy időben érdemes hozzáadni. Tálalásnál érdemes megöntözni tejföllel, de kerülhet rá pirított kenyérkocka is.
Spenótos krémleves krumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 60 gramm vaj
- 1 fej hagyma
- 2 darab krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 milliliter alaplé
- 400 gramm spenót
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 500 milliliter főzőtejszín
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát és fokhagymát, körülbelül 5 percig dinszteljük gyakori kevergetés mellett. Utána öntsük fel az alaplével, tegyük bele a kockára vágott burgonyát, fedő alatt 25 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.
A levesben keverjük el a kukoricakeményítőt és a főzőtejszínt, fűszerezzük sóval és borssal, utána a spenótlevelek is kerüljenek az edénybe, 5 percig főzzük. Botmixer segítségével pürésítsük a levest, tejföllel meglocsolva és pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Fotó: Getty Images