Spenótos muffin, ha vitamindús nasira vágysz: gyors és finom desszert

13
Nyomtatás
Spenotos-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a spenótos muffin rendhagyó módon édesen készül, így azok a gyerekek is szívesen elfogyasztják majd, akik önmagában nem szeretik a vitamindús zöldséget.

Ez a spenótos muffin egy igazi különlegesség, amelybe leturmixolva kerül a zöldség. Így egy homogén zöld színű tésztát kapsz, amelyben nincsenek zavaró spenótdarabok, a hozzávalók miatt pedig a süti ízén sem fogod érezni.

A spenót mellé csokichips is kerül, így finom, egészséges és nagyon látványos lesz a süti. A tésztája puha, szaftos, levegős, és nem kerül bele tojás és tejszármazék sem, így vegán étrendbe is beilleszthető.

Spenótos muffin

Spenotos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 175 g zabpehelyliszt
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 ek. lenmagliszt (vagy őrölt lenmag)
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 200 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 200 ml juharszirup
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1 ek. citromlé
  • 3 marék bébispenót
  • 100 g étcsokichips
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt, kukoricakeményítő, lenmagliszt, só, sütőpor, szódabikarbóna).

Öntsük turmixgépbe a szójaitalt, a juharszirupot, a napraforgóolajat, a vaníliakivonatot és a citromlevet, adjuk hozzá a bébispenótot, és 1-2 perc alatt dolgozzuk homogén állagúra.

Öntsük a zablisztes alaphoz, és dolgozzuk csomómentesre. Keverjük hozzá a csokichipset is, majd adagoljuk muffinpapírral kibélelt muffinsütőbe. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, majd vegyük le a hőfokot 180-ra, és süssük további 15 percig, vagy amíg a muffinok teteje szép aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon