Mennyei vaníliás muffin villámgyorsan: lekváros töltelékkel még finomabb
A muffinalapreceptet rengeteg módon variálhatod. Az egyik legegyszerűbb és legjobb megoldás, ha lekvárt teszel a közepébe.
Ez a spenótos muffin egy igazi különlegesség, amelybe leturmixolva kerül a zöldség. Így egy homogén zöld színű tésztát kapsz, amelyben nincsenek zavaró spenótdarabok, a hozzávalók miatt pedig a süti ízén sem fogod érezni.
A spenót mellé csokichips is kerül, így finom, egészséges és nagyon látványos lesz a süti. A tésztája puha, szaftos, levegős, és nem kerül bele tojás és tejszármazék sem, így vegán étrendbe is beilleszthető.
Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (zabpehelyliszt, kukoricakeményítő, lenmagliszt, só, sütőpor, szódabikarbóna).
Öntsük turmixgépbe a szójaitalt, a juharszirupot, a napraforgóolajat, a vaníliakivonatot és a citromlevet, adjuk hozzá a bébispenótot, és 1-2 perc alatt dolgozzuk homogén állagúra.
Öntsük a zablisztes alaphoz, és dolgozzuk csomómentesre. Keverjük hozzá a csokichipset is, majd adagoljuk muffinpapírral kibélelt muffinsütőbe. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig, majd vegyük le a hőfokot 180-ra, és süssük további 15 percig, vagy amíg a muffinok teteje szép aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük. Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu