Egészséges és tápanyagdús spenótos rántotta: tejszíntől lesz még krémesebb

spenótos tojásrántotta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Tej helyett keverj tejszínt a rántottához, sokkal krémesebb és tartalmasabb lesz úgy, főleg, ha zöldséggel is dúsítod.

Nem is tudom, hányféle spenótos ételt készítek rendszeresen, amennyire nem szerettem gyerekkoromban a spenótnak hívott főzeléket, annyira imádom mostanában a sokféleképpen felhasználható, gyönyörű, mélyzöld színű zöldséget. A spenót nagyon egészséges, tele van vassal, valamint A- és K-vitaminnal.

Szezonon kívül nyugodtan használj mirelitet. Ha nincs ötleted, miket készíts belőle, akkor itt adunk néhány receptötletet. Szuper kiegészítője rakottasoknak, tölteléke lehet sós süteményeknek, de egy olyan egyszerű tojásételt is feldob, mint a rántotta. A tejtermékek, a kicsit sós, lágyabb sajtok is jól illenek hozzá, ahogy ennél a spenóttal és fetával töltött gombánál is megtapasztalhatod.

Ahogy írtuk, egy egyszerűbb rántottát is feldob, amelyet készíthetsz még krémesebbre, ha tejszínt is adsz hozzá, de ha zsírszegényen szeretnéd, akkor nyugodtan hagyd ki belőle. 

Spenótos rántotta

spenótos tojásrántotta recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 fej salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 gramm bébispenót
  • 8 darab tojás (L-es)
  • 1.5 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • 3 evőkanál vaj
  • 100 milliliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Ha nem kapunk salottahagymát, nyugodtan készülhet vöröshagymából is. A spenótot is vágjuk össze. Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. 

Egy serpenyőben melegítsünk fel 3 evőkanál vajat, tegyük bele a hagymákat, és pároljuk üvegesre nagyjából 3-5 perc alatt. Adjuk hozzá a spenótot, ha kell, picit sózzuk, és várjuk meg, amíg kicsit összeesik. Öntsük hozzá a tojásokat, és forgassuk úgy a serpenyőt, hogy az alját teljesen befedje a tojásos keverék. Várjuk meg, amíg a széle kicsit megpirul, majd egy spatulával aprítsuk fel a masszát. Ha szeretnénk krémesebbre, ebben a fázisban öntsük hozzá a tejszínt, várjuk meg, amíg összemelegszik a tojással, és azonnal, forrón tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük