A legfinomabb stir fry szósz sült húsok és zöldségek mellé: mindössze 3 hozzávalóból készül

stirfry2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bár a szószhoz csak három egyszerű, könnyedén beszerezhető alapanyagra van szükség, erősen ajánlott friss fokhagymát és gyömbért szórni rá.

Ezzel a szósszal bármilyen sültből vagy zöldségből ázsiai fogást varázsolhatunk, ráadásul elképesztően egyszerű és összvissz 3 nem túl bonyolult hozzávalót igényel az elkészítése.

Bár a szószhoz nem kell más, nagyon-nagyon ajánlott friss fokhagymát és gyömbért használni a stir fryhoz: kihozzák, köbre emelik az ízeket, ezek nélkül se a szósz, se a sült nem lesz elég ízes. Mikor a hús/zöldség már majdnem átsült, szórjunk rá frissen reszelt fokhagymát és gyömbért, majd öntsük nyakon a szósszal, végül alaposan keverjük össze.

Mihez ajánljuk a szószt?

  • Csirkehúshoz
  • Marhához
  • Tofuhoz
  • Csicseriborsóhoz
  • Brokkolihoz
  • Káposztához

De lényegében bármilyen a szívünknek kedves zöldséghez, húsféléhez, akár halhoz, amihez jól illik az ázsiai ízvilág.

Stir fry szósz

stirfry

Hozzávalók 6 adaghoz

A szószhoz:

  • 80 milliliter szójaszósz (vagy tamari)
  • 60 milliliter szezámolaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

A stir fryhoz:

  • fokhagyma
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk mindent egy befőttesüvegbe. Zárjuk rá a tetejét, majd alaposan rázzuk össze.

Használat:

Mikor a hús vagy a zöldség már majdnem átsült, szórjunk rá frissen reszelt fokhagymát és gyömbért - hogy fokozzuk az ízeket -, majd öntsük rá a szószt, 3-5 perc alatt melegítsük össze, míg be nem sűrűsödik. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük