A legfinomabb stir fry szósz sült húsok és zöldségek mellé: mindössze 3 hozzávalóból készül
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
Bár a szószhoz csak három egyszerű, könnyedén beszerezhető alapanyagra van szükség, erősen ajánlott friss fokhagymát és gyömbért szórni rá.
Ezzel a szósszal bármilyen sültből vagy zöldségből ázsiai fogást varázsolhatunk, ráadásul elképesztően egyszerű és összvissz 3 nem túl bonyolult hozzávalót igényel az elkészítése.
Bár a szószhoz nem kell más, nagyon-nagyon ajánlott friss fokhagymát és gyömbért használni a stir fryhoz: kihozzák, köbre emelik az ízeket, ezek nélkül se a szósz, se a sült nem lesz elég ízes. Mikor a hús/zöldség már majdnem átsült, szórjunk rá frissen reszelt fokhagymát és gyömbért, majd öntsük nyakon a szósszal, végül alaposan keverjük össze.
Mihez ajánljuk a szószt?
- Csirkehúshoz
- Marhához
- Tofuhoz
- Csicseriborsóhoz
- Brokkolihoz
- Káposztához
De lényegében bármilyen a szívünknek kedves zöldséghez, húsféléhez, akár halhoz, amihez jól illik az ázsiai ízvilág.
Stir fry szósz
Hozzávalók 6 adaghoz
A szószhoz:
- 80 milliliter szójaszósz (vagy tamari)
- 60 milliliter szezámolaj
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
A stir fryhoz:
- fokhagyma
- gyömbér
Elkészítés:
Tegyünk mindent egy befőttesüvegbe. Zárjuk rá a tetejét, majd alaposan rázzuk össze.
Használat:
Mikor a hús vagy a zöldség már majdnem átsült, szórjunk rá frissen reszelt fokhagymát és gyömbért - hogy fokozzuk az ízeket -, majd öntsük rá a szószt, 3-5 perc alatt melegítsük össze, míg be nem sűrűsödik.
Fotó: Getty Images