A legfinomabb stir fry szósz sült húsok és zöldségek mellé: mindössze 3 hozzávalóból készül
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
Bár a szószhoz csak három egyszerű, könnyedén beszerezhető alapanyagra van szükség, erősen ajánlott friss fokhagymát és gyömbért szórni rá.
Ezzel a szósszal bármilyen sültből vagy zöldségből ázsiai fogást varázsolhatunk, ráadásul elképesztően egyszerű és összvissz 3 nem túl bonyolult hozzávalót igényel az elkészítése.
Bár a szószhoz nem kell más, nagyon-nagyon ajánlott friss fokhagymát és gyömbért használni a stir fryhoz: kihozzák, köbre emelik az ízeket, ezek nélkül se a szósz, se a sült nem lesz elég ízes. Mikor a hús/zöldség már majdnem átsült, szórjunk rá frissen reszelt fokhagymát és gyömbért, majd öntsük nyakon a szósszal, végül alaposan keverjük össze.
Mihez ajánljuk a szószt?
- Csirkehúshoz
- Marhához
- Tofuhoz
- Csicseriborsóhoz
- Brokkolihoz
- Káposztához
De lényegében bármilyen a szívünknek kedves zöldséghez, húsféléhez, akár halhoz, amihez jól illik az ázsiai ízvilág.
Stir fry szósz
Hozzávalók 6 adaghoz
A szószhoz:
- 80 milliliter szójaszósz (vagy tamari)
- 60 milliliter szezámolaj
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
A stir fryhoz:
- fokhagyma
- gyömbér
Elkészítés:
Tegyünk mindent egy befőttesüvegbe. Zárjuk rá a tetejét, majd alaposan rázzuk össze.
Használat:
Mikor a hús vagy a zöldség már majdnem átsült, szórjunk rá frissen reszelt fokhagymát és gyömbért - hogy fokozzuk az ízeket -, majd öntsük rá a szószt, 3-5 perc alatt melegítsük össze, míg be nem sűrűsödik.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!