
A legfinomabb stir fry szósz sült húsok és zöldségek mellé: mindössze 3 hozzávalóból készül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

Omlós mákos pite: olyan, mintha a nagyi sütötte volna

Gyors cukkinis-paradicsomos tészta: a nyár íze a tányéron

Tojással töltött Stefánia-szelet: másnap, hidegen is tökéletes

Thai, kókusztejben főtt garnélarák: a selymes, pikáns szósz a lelke
Bár a szószhoz csak három egyszerű, könnyedén beszerezhető alapanyagra van szükség, erősen ajánlott friss fokhagymát és gyömbért szórni rá.
Ezzel a szósszal bármilyen sültből vagy zöldségből ázsiai fogást varázsolhatunk, ráadásul elképesztően egyszerű és összvissz 3 nem túl bonyolult hozzávalót igényel az elkészítése.
Bár a szószhoz nem kell más, nagyon-nagyon ajánlott friss fokhagymát és gyömbért használni a stir fryhoz: kihozzák, köbre emelik az ízeket, ezek nélkül se a szósz, se a sült nem lesz elég ízes. Mikor a hús/zöldség már majdnem átsült, szórjunk rá frissen reszelt fokhagymát és gyömbért, majd öntsük nyakon a szósszal, végül alaposan keverjük össze.
Mihez ajánljuk a szószt?
- Csirkehúshoz
- Marhához
- Tofuhoz
- Csicseriborsóhoz
- Brokkolihoz
- Káposztához
De lényegében bármilyen a szívünknek kedves zöldséghez, húsféléhez, akár halhoz, amihez jól illik az ázsiai ízvilág.
Stir fry szósz

Hozzávalók 6 adaghoz
A szószhoz:
- 80 milliliter szójaszósz (vagy tamari)
- 60 milliliter szezámolaj
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
A stir fryhoz:
- fokhagyma
- gyömbér
Elkészítés:
Tegyünk mindent egy befőttesüvegbe. Zárjuk rá a tetejét, majd alaposan rázzuk össze.
Használat:
Mikor a hús vagy a zöldség már majdnem átsült, szórjunk rá frissen reszelt fokhagymát és gyömbért - hogy fokozzuk az ízeket -, majd öntsük rá a szószt, 3-5 perc alatt melegítsük össze, míg be nem sűrűsödik.
Fotó: Getty Images