Tökéletes sült hekk paprikás lisztbe forgatva: nem csak a strandon ehetsz finomat

Sült hekk paprikás lisztbe forgatva cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarnára sült hekk nem a klasszikus zsemlemorzsás panírban készül, liszt és pirospaprika alkotja a bundáját.

A nyár a strandról és a felejthetetlen balatoni vakációzásról szól. Bár a nagy hőségben sokaknak nincs nagyon étvágya, egy adag aranyló sült hekknek mégsem lehet ellenállni. A halacska mellé a kenyér, a sült krumpli és a savanyúság kötelező, de hideg salátával is ki lehet próbálni.

Amire figyelj!

A halat mindig megbízható helyről szerezd be. Mirelit is megfelel, ám a fagyasztott hekket szigorúan hűtőben engedd ki. Fagyasztott termék esetében érdemes a csomagoláson írtakat kipróbálni, ez szinte mindig a fokhagymás, tejes pácot ajánlja, amitől ízesebb, omlósabb lesz a hal.

Sült hekk paprikás lisztbe forgatva

Sült hekk paprikás lisztbe forgatva ct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab hekktörzs
  • só ízlés szerint
  • 1 bögre liszt
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A halat töröljük szárazra, ha szükséges, távolítsuk el a felesleges részeket (pikkely, belsőségek). Ezután irdaljuk be, majd alaposan sózzuk meg.

A lisztet keverjük egybe a fűszerpaprikával, majd a halat forgassuk bele. Ezután bő, forró olajban süssük szép pirosra. Sütés közben a halat fordítgassuk, így nem ég le és átsül rendesen. Egy darab halnak 8-10 perc sütés szükséges.

Fotók: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük