
Tökéletes sült hekk paprikás lisztbe forgatva: nem csak a strandon ehetsz finomat

Az aranybarnára sült hekk nem a klasszikus zsemlemorzsás panírban készül, liszt és pirospaprika alkotja a bundáját.
A nyár a strandról és a felejthetetlen balatoni vakációzásról szól. Bár a nagy hőségben sokaknak nincs nagyon étvágya, egy adag aranyló sült hekknek mégsem lehet ellenállni. A halacska mellé a kenyér, a sült krumpli és a savanyúság kötelező, de hideg salátával is ki lehet próbálni.
Amire figyelj!
A halat mindig megbízható helyről szerezd be. Mirelit is megfelel, ám a fagyasztott hekket szigorúan hűtőben engedd ki. Fagyasztott termék esetében érdemes a csomagoláson írtakat kipróbálni, ez szinte mindig a fokhagymás, tejes pácot ajánlja, amitől ízesebb, omlósabb lesz a hal.
-
2023-07-30 08:36:01
-
2023-07-29 08:36:01
-
2023-07-28 07:32:01
Sült hekk paprikás lisztbe forgatva

Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab hekktörzs
- só ízlés szerint
- 1 bögre liszt
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A halat töröljük szárazra, ha szükséges, távolítsuk el a felesleges részeket (pikkely, belsőségek). Ezután irdaljuk be, majd alaposan sózzuk meg.
A lisztet keverjük egybe a fűszerpaprikával, majd a halat forgassuk bele. Ezután bő, forró olajban süssük szép pirosra. Sütés közben a halat fordítgassuk, így nem ég le és átsül rendesen. Egy darab halnak 8-10 perc sütés szükséges.
Fotók: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!