Így süsd a kolbászt, hogy ne repedjen meg – 5 tipp, hogy elkerüld a zsírfoltos sütőt
Van, aki alaposan megszurkálja, míg más inkább zsírral keni meg sütés előtt a kolbászt abban bízva, hogy majd szépen átsül, repedésmentesen kerül ki a sütőből.
A savanyú káposzta a téli szezon egyik kedvence, pompás fogások készülhetnek belőle. Érdemes kolbásszal sütni, mennyei párost alkotnak. A savanyú káposztára bármilyen sütni való kolbász kerülhet, sőt még hurka is.
Amilyen egyszerű, olyan finom, de még csodásabbá varázsolhatod az ételt: ha picit különlegesebben kínálnád, szeletelj a káposzta mellé almát vagy körtét, és még kevés sört is önthetsz alá. A kész finomság mellé jár a ropogós kenyér, és ha már szóba került a sör, jólesik majd vele leöblíteni az ételt.
A savanyú káposztát alaposan mossuk meg. A hagymát vágjuk finomra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat vagy zsírt, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, és dinszteljük 4-5 percig. Ezután keverjük hozzá a savanyú káposztát, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és fűszerpaprikával.
A káposztát dinszteljük 5-8 percig, majd öntsük át egy hőálló edénybe (tepsi, jénai).
A választott kolbászt fektessük a káposzta tetejére. Ha debrecenivel dolgozunk, érdemes kicsit bevagdosni. A tetejére tehetünk kevés zsírt vagy olajat. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu