Ropogós tart sült zöldségekkel: leveles tészta az alapja

sult-zoldseges-tart2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs kedved tésztát gyúrni, használj kész levelest, tökéletesen működik ebben a receptben, és rengeteg időt megspórolsz vele.

Villámgyorsan kész és isteni finom ez a leveles tésztás tart, amelyet sok-sok vitaminbomba sült zöldség borít. Pillanatok alatt összedobhatod, és kezdők is bátran nekiállhatnak ennek a receptnek, nem lehet elrontani. 

Hogy időt spóroljunk, a tart alapja leveles tészta, amelyet készen is beszerezhetsz. Hogy legyen egy kis pereme, hagyj a széleken 2 centi helyet, viszont a tészta közepét szurkáld meg villával, így az nem puffad fel a sütőben.

A tésztára bármilyen zöldséget tehetsz, lehet az cukkini, paradicsom, paprika, mint alább, de akár csak az egyik is, sőt, gombával, padlizsánnal is isteni lesz.

Sült zöldséges tart

sult-zoldseges-tart

Hozzávalók 4 személyre

  • 275 g leveles tészta
  • 1 kisebb db cukkini
  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 40 g parmezán
  • kevés olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • a tálaláshoz bazsalikomlevél
  • a tálaláshoz balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A cukkinit mossuk meg, karikázzuk össze. A paradicsomokat vágjuk félbe. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A paprikát vágjuk csíkokra.

A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk egy kb. 30x30 centis négyzetté. Hagyjunk a széleken egy 2 centi vastag peremet, a közepét szurkáljuk meg villával.

A parmezánt szórjuk a tészta közepére, majd mehet rá a szeletelt cukkini, paprika, hagyma és paradicsom. Locsoljunk rájuk egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.

Toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a tészta széle aranybarna, a zöldségek pedig puhák nem lesznek. (Nem baj, ha a paprika és a hagyma még picit roppanós.)

Bazsalikomlevéllel megszórva, balzsamecettel meglocsolva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük