
Ropogós tart sült zöldségekkel: leveles tészta az alapja

Ha nincs kedved tésztát gyúrni, használj kész levelest, tökéletesen működik ebben a receptben, és rengeteg időt megspórolsz vele.
Villámgyorsan kész és isteni finom ez a leveles tésztás tart, amelyet sok-sok vitaminbomba sült zöldség borít. Pillanatok alatt összedobhatod, és kezdők is bátran nekiállhatnak ennek a receptnek, nem lehet elrontani.
Hogy időt spóroljunk, a tart alapja leveles tészta, amelyet készen is beszerezhetsz. Hogy legyen egy kis pereme, hagyj a széleken 2 centi helyet, viszont a tészta közepét szurkáld meg villával, így az nem puffad fel a sütőben.
A tésztára bármilyen zöldséget tehetsz, lehet az cukkini, paradicsom, paprika, mint alább, de akár csak az egyik is, sőt, gombával, padlizsánnal is isteni lesz.
-
2023-09-20 08:32:01
-
2023-09-04 09:32:01
-
2023-08-26 11:08:02
Sült zöldséges tart

Hozzávalók 4 személyre
- 275 g leveles tészta
- 1 kisebb db cukkini
- 250 g koktélparadicsom
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 0.5 db kaliforniai paprika
- 40 g parmezán
- kevés olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- a tálaláshoz bazsalikomlevél
- a tálaláshoz balzsamecet
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A cukkinit mossuk meg, karikázzuk össze. A paradicsomokat vágjuk félbe. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A paprikát vágjuk csíkokra.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk egy kb. 30x30 centis négyzetté. Hagyjunk a széleken egy 2 centi vastag peremet, a közepét szurkáljuk meg villával.
A parmezánt szórjuk a tészta közepére, majd mehet rá a szeletelt cukkini, paprika, hagyma és paradicsom. Locsoljunk rájuk egy kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk.
Toljuk a sütőbe 15-20 percre, míg a tészta széle aranybarna, a zöldségek pedig puhák nem lesznek. (Nem baj, ha a paprika és a hagyma még picit roppanós.)
Bazsalikomlevéllel megszórva, balzsamecettel meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!