Frissítő caprese saláta másképp: édeskés eper a főszereplő
Sajnos elég gyakran futni bele vízízű, savanykás paradicsomokba, viszont ha hazai, édes eperrel dolgozol, garantált a siker!
Szinte semmi munkával készül ez a krémes, sütés nélküli torta, kezdők is bátran nekiállhatnak! Az alapja egyszerű darált keksz és olvasztott vaj: előbbiből bármilyet használhatsz, legyen az háztartási, vajas vagy akár zabkeksz.
A krém sem bonyolultabb, mascarpone, porcukor és habtejszín keveréke. Utóbbira azért van szükség, mert lágyít a krémsajt töménységén, könnyedebbé teszi azt.
A torta megkoronázása az édes eper: ebből igyekezz hazait választani, szezonban sokkal zamatosabb, mint a görög társai.
Vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23 centis pite- vagy tortaformát.
A kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg, majd keverjük egybe a kettőt.
Öntsük a morzsát az előkészített formába, nyomkodjuk bele az aljába és az oldalára.
A mascarponét, a porcukrot és a vaníliakivonatot keverjük habosra. A habtejszínt verjük habbá, majd forgassuk bele a mascarponés alapba.
Oszlassuk el a krémet a tésztán, majd tegyük a hűtőbe az egészet legalább 1 órára.
Közben az epret mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre. Rendezzük el a krém tetején ízlés szerint.
Rögtön kínáljuk, vagy tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu