Sütőben sült, sajtos krumplipüré: tökéletes köret sültek mellé
A krumplipüré kétféle sajttal dúsítva a sütőben sül készre, így készítve lesz igazán fenséges.
A rántott sajt az a finomság, amit mindenki szeret. Az elkészítése nem bonyolult, mégis kudarcot vallhat vele az ember, mivel nem is olyan egyszerű a sajtot a panírban tartani. Vagy mégis?
Hogy a rántott sajt a bundában maradjon, fontos, hogy duplán panírozz, és jól nyomkodd rá a ruháját. A sajtot sokan bő olajban sütik, de sütőbe tolva is érdemes elkészíteni, olajra nincs is szükség, csak legyen jó meleg a masina. Persze az is lényeges, milyen sajtot használsz, a legjobb választás a mozzarella. A sütésnél légy figyelmes, amikor már szép világosbarna színt kap a panír, vedd ki, ne süsd túl.
A sajt bundáját érdemes feldobni, ha szereted a csípőset, keverj bele chilipelyhet, ha azonban nem vágysz tüzes élményre, akkor szezámmaggal vagy kókuszreszelékkel próbáld ki. A kész finomság mellé kínálj tartármártást vagy áfonyalekvárt.
A sajtot vágjuk 1 cm széles rudakra.
A darabokat panírozzuk be. Először a felvert tojásban, morzsában, majd a lisztben forgassuk meg, utána ismét a tojásban és a morzsában hempergessük meg.
A bepanírozott sajtokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 5 percre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu