Sajtos fasírt sütőben sütve: hamburgerben is tökéletes

4
Nyomtatás
Sütőben sült sajtos fasírt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sajttal sült fasírt tökéletes főzelékhez vagy sült krumplihoz, és még a hamburgerzsemlében is elfér.

A fasírtok izgalmas palettájáról egy újabb változatot próbáltam ki. A fasírt darált sertéshúsból készült, ami pedig különlegessé teszi, hogy a hamburger húspogácsájához hasonló méretben, sok-sok sajttal pirul.

Így is lehet

A sajttal sült fasírt a sütőbe tolva pirul, de forró levegős sütőben is működik a recept. Ha pedig még izgalmasabban kínálnád, akkor darabolj össze egy kis jalapeño paprikát, és keverd a masszához.

Sütőben sült sajtos fasírt

Sütőben sült sajtos fasírt ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 80 dkg darált hús
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 darab tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés olaj a sütéshez
  • 20 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a fűszerpaprikát.

A darált húst mérjük keverőtálba és adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, mustárt, tojást, zsemlemorzsát, finomra aprított petrezselymet és a kihűlt hagymás keveréket.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük le kevés olajjal.

A fasírtmasszából formázzunk ököl nagyságú labdákat (kisebb is lehet), majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire, és lapítsuk ki a közepét úgy, hogy a szélének legyen vastagsága. Ebbe a kialakított mélyedésbe szórjuk bele a reszelt sajtot.

A fasírtot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-35 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon