Mutatós Stefánia-vagdalt őzgerincformában: hidegen is tökéletes
A Stefánia-vagdalt régi kedvenc tojással töltve, mely felszeletelve nagyon gusztusos. A finomság másnap is jólesik, szendvicsalapanyagnak is tökéletes.
A fasírtok izgalmas palettájáról egy újabb változatot próbáltam ki. A fasírt darált sertéshúsból készült, ami pedig különlegessé teszi, hogy a hamburger húspogácsájához hasonló méretben, sok-sok sajttal pirul.
A sajttal sült fasírt a sütőbe tolva pirul, de forró levegős sütőben is működik a recept. Ha pedig még izgalmasabban kínálnád, akkor darabolj össze egy kis jalapeño paprikát, és keverd a masszához.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a fűszerpaprikát.
A darált húst mérjük keverőtálba és adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát, mustárt, tojást, zsemlemorzsát, finomra aprított petrezselymet és a kihűlt hagymás keveréket.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük le kevés olajjal.
A fasírtmasszából formázzunk ököl nagyságú labdákat (kisebb is lehet), majd tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire, és lapítsuk ki a közepét úgy, hogy a szélének legyen vastagsága. Ebbe a kialakított mélyedésbe szórjuk bele a reszelt sajtot.
A fasírtot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 25-35 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors