
Sütőben sült zabkása csokival és mogyoróvajjal: feltölt energiával az édes reggeli

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós csicseriborsós laposkenyér: alig valamiből készül

Retró, sós, édes és töltött kiflik egy helyen: mindenki megtalálja a kedvére valót

Édesburgonyás-narancsos kuglóf: szaftos, rostban gazdag desszert

Fokhagymás-sajtos gombafejek: sütőben pirulnak ropogósra

Magyaros krumplileves húsgombóccal: ebből biztos a repeta
Krémesre sül a zabkása a sütőben, mogyoróvajjal keverve isteni, a megolvadt csoki pedig már csak hab a tortán.
Ha szereted a zabkását, a sütőben sült változatot is ki kell próbálnod, szinte olyan lesz, mint egy sütemény. Mivel a zabpehely semleges ízű, bátran gazdagítsd, keverj mellé csokit, mogyoróvajat, kakaót, mézet, hogy valóban mennyei finomság kerüljön ki a sütőből.
A zabpehely rostban gazdag alapanyag, így tökéletes reggeli, ellát energiával, egész biztosan nem leszel éhes az ebédig. A mogyoróvaj is hasonló energiabomba, ráadásul házilag is egyszerűen elkészítheted.
A recept csak irányadó, bár ez a csokis-mogyorós változat isteni finom, készítheted vaníliásan, akár gyümölcsösen is a sütőben sült zabkását.
Sütőben sült zabkása

Hozzávalók 6 szelethez
- 200 gramm zabpehely
- 2 ek kakaópor
- 0.5 tk sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 130 gramm mogyoróvaj
- 1 darab tojás
- 140 gramm méz
- 420 ml tej/növényi ital
- 90 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20x20 centis sütőtálat.
Egy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Egy másik tálban a mogyoróvajat, a tojást és a mézet. Keverjük bele a tejet is.
Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd forgassuk bele az apróra tört étcsokit is. Öntsük a masszát az előkészített tálba, a tetejére még kanalazhatunk mogyoróvajat, vagy szórhatunk rá csokit.
Toljuk a sütőbe 30-35 percre, míg megszilárdul. Vágjuk négyzetekre, majd tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors