A legfinomabb, mézesre sült sütőtök receptje
Végre itt a sütőtök szezonja! Süss minél többször szuperegészséges csemegét, próbáld ki különböző fűszerekkel és mézzel is!
Ezt a palacsintát akár a diétádba is beillesztheted, hiszen a teljes kiőrlésű liszt miatt rengeteg rostot tartalmaz, a sütőtöktől ugyanakkor annyira lágy, hogy észre sem veszed, hogy nem finomlisztből készült. A melengető fűszerek miatt garantált, hogy az ősz egyik kedvenc édessége lesz.
Ebben a receptben a sütőtökpüré nemcsak a tésztát lazítja, de a tojást is pótolhatod vele, hiszen az almához és a banánhoz hasonlóan remek növényi tojáshelyettesítőnek számít. Használhatsz boltban vásárolt sütőtökpürét, de magad is megsütheted és pürésítheted.
Keverjük össze a zabitalt az almaecettel, és tegyük félre 10 percre, hogy enyhén megaludjon.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a cukrot és a fűszereket.
Adjuk a növényi italhoz a vaníliakivonatot, a sütőtökpürét és az olvasztott növényi margarint, keverjük össze őket, majd öntsük az egészet a száraz hozzávalókra. Egységesítsük a keveréket, majd pihentessük 10 percig.
Pár csepp olajat oszlassunk el egy forró, tapadásmentes serpenyőben, és adagoljunk félbögrényi mennyiségeket a masszából. Oldalanként másfél-két percig süssük a korongokat, amíg szép aranybarnák lesznek. Ismételjük meg ugyanezt a műveletet a maradék tésztával is.
Juharsziruppal, olajos magvakkal tálaljuk.
Fotók: Getty Images