
Ötperces sütőtökös-zabpelyhes smoothie – Télen is egy pillanat alatt energiát ad

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Vannak olyan reggelik, amiktől az egész napunk mosolygós lesz, teljesen mindegy, hogy kint milyen az idő.
Ez ismét egy maradékmentő étel, pontosabban ital, ha megmarad egy kis sült tök, amit már nem ennénk meg, de felhasználnánk - akár reggelire egy finom smoothie-hoz.
Sütőtököt smoothie-ba? Bizony, nagyon finom, ráadásul tényleg eltölt annyi energiával, amennyivel délig biztosan nem leszünk éhesek. Ha ez még nem lett volna elég meggyőző, akkor eláruljuk: ebbe a turmixba zabpehely is kerül, így garantált a jóllakottság. A sűrűsége is variálható, akár kanalazható állagúra is készíthetjük. Érdemes egy kis almát is beletenni, hogy mérsékeljük az ízek intenzitását. A gyönyörű napsárga színe pedig biztosan feldobja még a legködösebb reggelt is.
Készíthetjük hidegen, melegen, ahogy épp a hangulatunk megkívánja.
Sütőtökös-zabpelyhes smoothie

Hozzávalók 2 adaghoz
- 250 gramm sült sütőtök
- 250 milliliter növényi tej
- 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
- 1 darab alma
- 4 evőkanál zabpehely
- ízlés szerint juharszirup vagy méz
- 1 csipet szegfűszeg (őrölt)
Elkészítés:
A zabpelyhet kanalazzuk a pohár aljára.
A többi hozzávalót tegyük egy turmixgépbe, és jól turmixoljuk össze, majd öntsük rá a zabpehelyre. Azonnal fogyaszthatjuk is.
Fotó: Getty Images