Szezámmagos bundában sült camembert: áfonyalekvárral az igazi

3
Nyomtatás

Ha szereted a rántott sajtot, emeld a tétet: ezúttal panírozz be camembert-t, és szezámmaggal is dobd fel!

Ha valami gyorsan elkészíthető, mégis elegáns ételt szeretnél az asztalra tenni, próbáld ki ezt a szezámmagos rántottcamembert-receptet! 

Az olvadós, krémes sajt kívülről ropogós panírt kap, amelybe egy kis szezámmag is kerül – ettől még finomabb és különlegesebb lesz.

Köretként egy egyszerű párolt rizst ajánlunk, de a camembert mellől nem maradhat el az áfonyalekvár sem, amit, ha több időnk van, házilag is elkészíthetünk.

Szezámmagos bundában sült camembert

rantott-camembert

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db natúr, kerek camembert
  • 2 db tojás
  • 40 g búzaliszt
  • 40 g szezámmag
  • 60 g zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj
  • 200 g rizs
  • 400 ml víz
  • kevés
  • 1 kis üveg áfonyalekvár
Recept idők

Elkészítés:

Mielőtt nekiállnánk a camembert-nek, készítsük el a rizst. Mossuk át akár többször is, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk ízlés szerint és főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni a fedő alatt. 

A panírozáshoz adagoljuk ki a hozzávalókat, a lisztet, a morzsát, a tojást. Öntsük a morzsába a szezámmagot és keverjük össze, verjük fel a tojást.

Forgassuk meg a sajtot először a lisztben, aztán a tojásban, ezután a szezámmagos panírmorzsában, majd ismételjük meg a tojásos és panírmorzsás részt. 

Forró olajban süssük mindkét oldalát 3-3 percig, amíg aranybarna nem lesz. A serpenyőből kivéve csepegtessük le róla az olajat, tegyük papírtörlőre. 

Tálaljuk melegen, rizzsel és áfonyalekvárral. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon