Ropogós, szezámmagos rántott csirkecsíkok – Körettel, de mártogatóssal is finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A rántott csirkénél csak egy finomabb étel van, a szezámmagos bundába forgatott csirkecsíkok, ami még ropogósabb lesz, mint a hagyományos változat.
A rántott csirke mindenkiben ugyanazt az "imádom érzést" váltja ki, és a gyerekkorát, a vasárnapi közös ebédeket hozza elő. Nem a legegészségesebb étel, de a kedvencek képzeletbeli trónjáról letaszíthatatlan. A panírozása nagyon egyszerű, de ha szeretnéd kicsit feldobni, akkor ezekkel a bundákkal kísérletezz.
A csirkének a combja és a melle is kitűnő alapanyag, ha a szárazabb húsokat szereted, akkor maradj a mellnél, amelyet ha szezámmagos bundában sütsz ki, egészen különleges fogást kapsz. Ez a csirkemell is szezámos panírban sül, de most vágd csíkokra, úgy még ropogósabb lesz, és akár mártogatóssal kínálva is tökéletes fogás, csak győzd abbahagyni. Sütheted olajban, de sütőben is, ha nem szereted annyira zsírosan. Itt írtunk arról, hogyan lesz ropogós a sütőben sült rántott hús.
Szezámmagos rántott csirkecsíkok
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemellfilé
- 100 gramm liszt
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 1 kávéskanál só
- 2 darab tojás (L-es)
- 120 gramm zsemlemorzsa
- 40 gramm szezámmag
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A kicsontozott csirkemellfiléket vágjuk nagyjából 2,5 centméter széles és 5 centiméter hosszú csíkokra.
A lisztet szórjuk egy tányérra, és keverjük hozzá a fokhagymapor és az olasz fűszerkeverék felét és a só nagy részét. A két tojást üssük egy mélytányérba, keverjük hozzá a maradék sót, és villával verjük fel. A harmadik tányérban keverjük össze a zsemlemorzsát, a szezámmagot, a maradék fokhagymaport és az olasz fűszerkeveréket.
Panírozzuk be a csirkecsíkokat, majd tegyük egy kicsit pihenni egy tányérra.
Egy nagyobb lábasban forrósítsunk olajat, és süssük nagyjából 3 percig a csirkecsíkokat, vigyázva, hogy meg ne égjenek. Arra vigyázzunk, hogy ne süssünk egyszerre túl sokat, hogy mindegyik kellően meg tudjon pirulni és ropogós maradjon. A megsült csirkét tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Fotó: Getty Images