Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá

3
Nyomtatás
Szójaszószos kacsamell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos kacsamell kívülről gyönyörű aranybarnára sül, a bőre ropogós, a húsa pedig szaftos és ízletes.

A kacsa karakteres ízű szárnyas, úgyhogy a fűszerezését nem érdemes túlgondolni. Só és bors bőven elég hozzá, de ha picit merészebb formában készítenéd el, akkor a fokhagyma, rozmaring, kakukkfű és majoránna remekül passzolnak a húshoz. A különlegesebb hatás kedvéért pedig szójaszósz is feldobhatja, ami nemcsak ízben járul hozzá, hanem a sült szép színéről is gondoskodik.

Amire figyelj!

A kacsamell száraz, ezért vigyázni kell, hogy ne süsd túl! A rozé végeredményhez bőven elég 10-15 percet a sütőben töltenie a húsnak. A pompás hús lila káposztával és krumplis körettel kínálva az igazi.

Szójaszószos kacsamell

Szójaszószos kacsamell ct

Hozzávalók 2 darab

  • 2 darab kacsamell
  • 1 evőkanál kacsazsír vagy libazsír
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 dl szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított kacsamell bőrét irdaljuk be. Ezután fűszerezzük sóval és borssal.

Egy hőálló serpenyőben egy kevés zsírt forrósítsunk fel, majd helyezzük rá a húst a bőrével lefelé.

A kacsamellet mindkét oldalán pirítsuk 4-5 percig. Ezután adjuk hozzá a szójaszószt és a fokhagymát. A serpenyőt tegyük át 150 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 percig süssük, közben locsoljuk meg a pecsenyelével.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon