Pompás rozmaringos-vörösboros kacsamell: így nem lesz száraz a hús

Rozmaringos-vörösboros kacsamell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kacsamell fenséges alapanyag, gyorsan elkészül, bármilyen jeles nap alkalmával érdemes beiktatni a menübe.

A kacsahúsban az a legjobb, hogy kevés fűszerrel készítve is tökéletes sültet szervírozhatsz. Bőven elég a só és a bors, de ha tovább mennél, akkor a majoránna, fokhagyma és a rozmaring passzol a legjobban a húshoz. Különlegesebb alkalmakra érdemes gyümölccsel párosítva sütni, vörösborral nyakon öntve. Ezektől a pluszoktól sokkal ínycsiklandóbb sült kerül az asztalra.

Az irdalásról ne feledkezz meg!

Süsd egészben vagy szedd alkatrészeire, a kacsa bőrét mindig be kell irdalni, így a zsírja szépen ki tud sülni. Azt szokták mondani, a sült kacsamell akkor az igazi, ha a bőre jó ropogós, a húsa pedig rózsaszín. Ha te is így szereted, akkor 10 perc sütés bőven elég (oldalanként 5 perc), ennél a receptnél azonban nem árt, ha picit tovább marad a serpenyőben.

Rozmaringos-vörösboros kacsamell

Rozmaringos-vörösboros kacsamell ct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab filézett kacsamell
  • 2 evőkanál méz
  • 4 szál finomra aprított rozmaring
  • 5 dl vörösbor
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamell bőrét irdaljuk be.

A mézet és a rozmaringot dörzsöljük a kacsamell húsába, ezután tegyük tálba, öntsük rá a vörösbort, fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap a húst fűszerezzük sóval és borssal, majd magas falú serpenyőben, bőrével lefele kezdjük el sütni, míg mindkét oldalán szép piros nem lesz. Ez oldalanként 5-10 percet jelent attól függően, mennyire szeretnénk rozéra a belsejét. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük