Pompás rozmaringos-vörösboros kacsamell: így nem lesz száraz a hús
A kacsamell fenséges alapanyag, gyorsan elkészül, bármilyen jeles nap alkalmával érdemes beiktatni a menübe.
A kacsahúsban az a legjobb, hogy kevés fűszerrel készítve is tökéletes sültet szervírozhatsz. Bőven elég a só és a bors, de ha tovább mennél, akkor a majoránna, fokhagyma és a rozmaring passzol a legjobban a húshoz. Különlegesebb alkalmakra érdemes gyümölccsel párosítva sütni, vörösborral nyakon öntve. Ezektől a pluszoktól sokkal ínycsiklandóbb sült kerül az asztalra.
Az irdalásról ne feledkezz meg!
Süsd egészben vagy szedd alkatrészeire, a kacsa bőrét mindig be kell irdalni, így a zsírja szépen ki tud sülni. Azt szokták mondani, a sült kacsamell akkor az igazi, ha a bőre jó ropogós, a húsa pedig rózsaszín. Ha te is így szereted, akkor 10 perc sütés bőven elég (oldalanként 5 perc), ennél a receptnél azonban nem árt, ha picit tovább marad a serpenyőben.
Rozmaringos-vörösboros kacsamell
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab filézett kacsamell
- 2 evőkanál méz
- 4 szál finomra aprított rozmaring
- 5 dl vörösbor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kacsamell bőrét irdaljuk be.
A mézet és a rozmaringot dörzsöljük a kacsamell húsába, ezután tegyük tálba, öntsük rá a vörösbort, fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a húst fűszerezzük sóval és borssal, majd magas falú serpenyőben, bőrével lefele kezdjük el sütni, míg mindkét oldalán szép piros nem lesz. Ez oldalanként 5-10 percet jelent attól függően, mennyire szeretnénk rozéra a belsejét.
-
2023-12-21 07:32:01
-
2022-12-24 10:16:00
-
2022-12-21 08:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!