A legjobb mézes-mustáros öntet: édes és pikáns ízek találkozása
Legyen szó grillszezonról, vagy egyszerű salátáról, ezzel az öntettel nagyon sok ételt feldobhatsz.
Ez a recept egy szuper finom és mellette egészséges öntetet takar, amelyet salátához és tésztához is felhasználhatsz, de ehhez a ropogós sült krumplihoz, chipsekhez és friss zöldségekhez, mártogatósként is fenomenális. Mindössze 5 percbe telik elkészíteni, így utolsó pillanatos ebéd vagy vacsora is lehet belőle.
Az egyik fő összetevője a tahini, azaz szezámpaszta, amelyet nagyobb szupermarketekben vagy drogériákban tudsz beszerezni, de otthon is könnyen elkészítheted (itt találod hozzá a receptet), ha van egy jobb teljesítményű aprítógéped. A sok fűszer – bazsalikom, petrezselyem, kapor és fokhagyma – mellett pedig bébispenót is kerül bele, amely gondoskodik a téli vitaminpótlásról is.
Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen krémesre.
A vizet szükség szerint adagoljuk: ha túl sűrű lenne a szósz, akkor adjunk hozzá 1-2 evőkanállal.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu