Tárkonyos csirkeleves sajtgombóccal: kiadós és finom

5
Nyomtatás
Tárkonyos csirkeleves sajtgaluskával
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Varázsold még finomabbá a tárkonyos csirkelevest, dobd fel izgalmas levesbetéttel. A sajtgombóccal dúsított recept remek választás a hűvösebb napokra.

Feltámadtak a hűvös szelek, ilyenkor kedveltek a tartalmas egytálételek, tepsis fogások és a melengető, minden jóval telepakolt levesek. A tárkonyos leves sokféle recept szerint kipróbálható, én most csirkehússal, zöldségekkel, gombával és izgalmas levesbetéttel ajánlom.

Így is lehet

A tárkonyos recept összeállításával érdemes kísérletezni. Én csirkemellet használtam, de csirkecombfiléből is készülhet, és a zöldségek mennyisége is növelhető, kerülhet a levesbe karalábé és még karfiolrózsák is.

A sajtgombóc mindenféle extra nélkül is tökéletes: én petrezselymet kevertem hozzá, de metélőhagyma vagy spenótlevél is kerülhet a masszához.

Tárkonyos csirkeleves sajtgombóccal

Tárkonyos csirkeleves sajtgombóccal

Hozzávalók 6 személyre

Leves:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 darab póréhagyma
  • 4 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál tárkony
  • 3 dl tejszín

Sajtgombóc:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 nagy csipet
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 marék petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst vágjuk egyforma méretű kockákra.

A zöldségeket (póréhagyma, sárgarépa, fehérrépa, gomba) tisztítsuk meg és szeleteljük fel ízlés szerint.

Egy magas falú lábasban egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk fehéredésig. Ezután keverjük hozzá az előkészített zöldségeket és a zöldborsót. Keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és adjuk hozzá a sót, borsot, tárkonyt.

Míg a leves fő, addig készítsük el a sajtgombócot: a reszelt sajtot keverjük egybe a liszttel, sóval, tojással, búzadarával és a finomra aprított petrezselyemmel.

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, akkor a sajtgombócot szaggassuk a levesbe kanál segítségével. Ezután a tejszínt is keverjük a leveshez, és főzzük még 5-10 percig.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon