Tárkonyos csirkeraguleves tejszínnel dúsítva: sok-sok zöldséggel a legfinomabb
Egy-két apró trükk, és sokkal finomabb lesz a tárkonyos raguleves, ha az alábbi receptet követed, garantált a siker.
Feltámadtak a hűvös szelek, ilyenkor kedveltek a tartalmas egytálételek, tepsis fogások és a melengető, minden jóval telepakolt levesek. A tárkonyos leves sokféle recept szerint kipróbálható, én most csirkehússal, zöldségekkel, gombával és izgalmas levesbetéttel ajánlom.
A tárkonyos recept összeállításával érdemes kísérletezni. Én csirkemellet használtam, de csirkecombfiléből is készülhet, és a zöldségek mennyisége is növelhető, kerülhet a levesbe karalábé és még karfiolrózsák is.
A sajtgombóc mindenféle extra nélkül is tökéletes: én petrezselymet kevertem hozzá, de metélőhagyma vagy spenótlevél is kerülhet a masszához.
A csirkehúst vágjuk egyforma méretű kockákra.
A zöldségeket (póréhagyma, sárgarépa, fehérrépa, gomba) tisztítsuk meg és szeleteljük fel ízlés szerint.
Egy magas falú lábasban egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk fehéredésig. Ezután keverjük hozzá az előkészített zöldségeket és a zöldborsót. Keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és adjuk hozzá a sót, borsot, tárkonyt.
Míg a leves fő, addig készítsük el a sajtgombócot: a reszelt sajtot keverjük egybe a liszttel, sóval, tojással, búzadarával és a finomra aprított petrezselyemmel.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, akkor a sajtgombócot szaggassuk a levesbe kanál segítségével. Ezután a tejszínt is keverjük a leveshez, és főzzük még 5-10 percig.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors