Zöld erőleves a tavaszi fáradtság ellen: immunerősítő fűszerekből készül

3
Nyomtatás
Zoldfuszeres-eroleves-cc
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a leves egyszerű és nagyszerű: gyorsan készülő könnyed fogás, amely tele van immunerősítő fűszerekkel és zöldségekkel.

Ez a leves igazi különlegesség, hiszen csupa immunerősítő és antioxidáns hatású alapanyag alkotja. Az olyan fűszerek mellé, mint a friss bazsalikom, koriander, menta, gyömbér és fokhagyma, a levesbe vasban és C-vitaminban gazdag bébispenót is kerül, az egészet pedig friss lime ízesíti.

Az üde levest konzerves kókusztej teszi szuper krémessé, és mandulától lesz tartalmasabb. Mivel az étel elsődleges funkciója az immunerősítés, ezért épp csak forrald fel, majd rögtön vedd is le a tűzről. A hosszas főzéssel ugyanis elveszíti vitamintartalmának nagy részét.

Tavaszi erőleves

Zoldfuszeres-eroleves-1

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek friss gyömbér apróra vágva
  • 0.5 db jalapeño paprika kimagozva
  • 100 g bébispenót
  • 2 csokor friss bazsalikom
  • 2 csokor friss koriander
  • 1 csokor friss menta
  • 100 g szeletelt mandula
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 500 ml víz
  • 1 tk
  • 0.25 tk bors
  • 0.5 tk kurkuma
  • 0.5 db lime leve és reszelt héja
  • 1 ek juharszirup vagy más édesítő
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes edényt hevítsünk fel az olívaolajjal, majd 1 perc alatt pirítsuk benne illatosra a fokhagymát, a gyömbért és a jalapeñót. Dobjuk rá a bébispenótot, és további 1 perc alatt fonnyasszuk meg.

Vegyük le a tűzről, és kanalazzuk turmixgépbe. Adjunk hozzá minden más hozzávalót is, és 1-2 perc alatt dolgozzuk krémesre. 

Öntsük vissza az edénybe, és hevítsük forrásig (ne főzzük!). Alternatív megoldásként nem szükséges felhevíteni: rögtön turmixolás után hidegen is fogyaszthatjuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon