A legfinomabb tavaszi krémlevesek: vitamindús, könnyed opciók
Ezekkel a tavaszi krémlevesekkel nem foghatsz mellé: vitamindús és finom opciókat mutatunk, amelyeket ráadásul gyerekjáték elkészíteni!
A hónapos retek a tavasz első hírnöke: pompás, vitamindús zöldség, melyből rengetegféle finomság készülhet. Mi most krémes leves feltétjeként ajánljuk.
A levest a főszereplő retek mellett póréhagyma, fokhagyma, sárgarépa és krumpli alkotja. A retek vékonyan szelve kerül a selymes levesbe, így őrizve meg ízét, roppanós textúráját. A tavaszi fogásban kapor és uborka is helyet kap. A könnyed leves melegen és hidegen kínálva is finom, ha szeretnéd, tejszín helyett joghurttal készítve is kipróbálhatod, tálalásnál pedig kruton is kerülhet bele.
A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra, majd kevés olajon futtassuk meg. Ezután keverjük hozzá a megtisztított, darabolt fokhagymát, sárgarépát, burgonyát, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel. A levest fűszerezzük sóval és borssal.
Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsük hozzá a tejszínt és főzzük forrásig. Ezután botmixerrel pürésítsük simára, majd még 1-2 percre tegyük vissza a tűzhelyre.
A megtisztított retket szeleteljük hajszálvékonyra az uborkával együtt, majd keverjük a levesbe.
A kaprot vágjuk finomra és keverjük a levesbe.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu