
Így készítve lesz szerethető a kelkáposzta-főzelék – A menzás íz csak rossz emlék marad
A főzelék pörkölttel igazi retró párosítás, ami ha jól van elkészítve, a család kedvence lesz.
A frankfurti leves retró fogás, amit virslivel vagy kolbásszal dúsítva szokás kínálni. A levest érdemes nagyobb adagban készíteni, mert másnap, újramelegítve ugyanolyan finom, mintha frissen készült volna.
Az ételt téli fogásként emlegetik, pedig nyárra is tökéletes választás: a melegebb évszakban érdemes kicsit alakítani a recepten, kelkáposzta helyett például használj pak choit vagy kínai kelt. A paprikás-tejfölös rántás helyett pedig egyszerűen joghurttal vagy tejszínnel tedd selymesebbé a levest. Ha pedig vegetáriánus vagy, akkor sem kell lemondanod erről az ízletes levesről, próbáld ki virsli helyett gombával vagy cukkinivel.
A kelkáposztát tisztítsuk meg és vágjuk tetszőleges darabokra.
A virslit tetszőlegesen karikázzuk fel.
A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá az előkészített káposztát és fokhagymát, pároljuk 2-3 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és majoránnával. Ezután keverjük hozzá a felkarikázott virslit, öntsük fel vízzel, és főzzük puhára.
Míg a leves fő, készítsük el a rántást: serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk zsemleszínűre. Ezután a fűszerpaprikát is keverjük hozzá, majd a leves főzőlevéből 2-3 merőkanál lével és a tejföllel keverjük simára.
A rántást adjuk az elkészült leveshez, és főzzük még 1-2 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu