A lazacfiléről, ha még rajta van, távolítsuk el a bőrét, majd vágjuk a húsát 2-3 centis darabokra.
A répát pucoljuk meg, vágjuk karikákra. A póréhagymát mossuk meg alaposan, majd vágjuk vékony szeletekre. A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockákra.
A vajat olvasszuk meg egy lábasban, majd dobjuk rá a répát és a póréhagymát, majd dinszteljük 8-10 percig, míg nagyjából megpuhulnak.
Ekkor adjuk hozzá a krumplit, és öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd vegyük kicsire a lángot, és főzzük 10-15 percig, vagy míg a krumpli megpuhul.
Keverjük bele a tejfölt, és adjuk hozzá a lazacot is, majd fedő alatt nagyjából 5 percig főzzük, míg a hal teljesen megfő.
A végén keverjük bele az apróra vágott kaprot, ízesítsük citromlével, és sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd rögtön kínáljuk.