Készíts krémes Ranch öntetet: salátákhoz és páchoz is tökéletes
Ezért a szuper krémes, ízekben gazdag öntetért mostantól neked sem kell a boltba menni. Megmutatjuk, hogyan készítheted el a kedvenc salátádhoz, vagy akár egyszerű mártogatósnak is!
A lazacburger szépsége, hogy frissen, otthon is elkészítheted hozzá a halpogácsát, ami sokkal finomabb, mintha például házhozszállítással rendelnél egyet. A lazac ráadásul egészséges is, és nem kell túl sokáig sütni.
A burger könnyen elérhető alapanyagokból készül, és finom majonézes mártással és friss salátával, zöldségekkel, így a maga egyszerűségében lesz ízletes és tökéletes.
Először készítsük el a mártást. Ehhez először aprítsuk fel a kapribogyót. Ezután tegyük egy kisebb tálba, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Keverjük össze és tegyük a hűtőbe.
Készítsük el a lazacpogácsákat. A lazacot, a hagymát és a petrezselymet aprítsuk fel egészen picire.
Egy közepes tálban keverjük össze az apróra vágott lazacot, hagymát és zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a petrezselymet, a citromlevet, a majonézt, a mustárt és a tojást, amit előtte enyhén verjünk fel.
Alaposan keverjük össze, és ha esetleg még túl ragacsos vagy lágy lenne, adjunk hozzá zsemlemorzsát. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, majd formázzunk belőle 6 db pogácsát.
A pogácsákat sütőben és serpenyőben is kisüthetjük, ahogy gyorsabb vagy kényelmesebb. Mi most serpenyőben készítettük el, amihez 2 evőkanál olívaolajat melegítsünk fel, majd egyesével süssük meg benne a burgereket, oldalanként 5-6 perc alatt. Ennyi idő alatt kívül ropogósra sül, belül pedig még rózsaszín marad. Ha valaki ennél jobban átsütve szereti, akkor további 2-2 percet érdemes még rászámolnia a sütésre oldalanként.
Nyugodtan pótoljuk a pogácsák alatt az olívaolajat 1-1 evőkanálnyi mennyiséggel.
Ha elkészültek a pogácsák, jöhet a burgergyártás. A zsemléket vágjuk félbe, és pirítsuk le egy picit a belső oldalukat.
Ezután vékonyan kenjük meg a majonézes mártással, majd tegyünk a buciba egy szelet salátát, néhány karika paradicsomot, utána mehet rá a lazacpogácsa, pár szelet lila hagyma, zárásként pedig még egy kis mártás, végül pedig a tetejére a zsemle.
Ezzel el is készültek a burgerek, és már ehetjük is őket.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu