
Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek
A savanyú káposztával rakott csirkemell kiadós fogás, amely kevés munkával kerül az asztalra.
A csirkés receptek közül az egyik legkönnyebben elkészíthető ételt hoztuk el nektek! A szaftos, omlós hús krémes tejföllel és olvadt sajttal kerül a sütőbe és sül aranybarnára. Gyorsan elkészíthető, és az alapanyagok nagy része megtalálható a konyhában.
Frissen sült, rozmaringos újburgonyával tálalva ez az étel méltó főszereplője lehet bármelyik hétvégi ebédnek. A klasszikus verzió könnyen továbbgondolható: egy kevés füstölt sajt vagy ropogósra sült bacon új ízt ad az ételnek.
Készítsük elő az alapanyagokat.
Mossuk és tisztítsuk meg az újburgonyát és a csirkemellet is.
A húst vágjuk kisebb szeletekre, sózzuk be és hagyjuk állni 5-10 percet.
A krumplit borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sózzuk meg ízlés szerint, illetve fűszerezzük meg friss rozmaringgal és locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton süssük ropogósra 25-30 perc alatt.
A hús panírozásához verjük fel a tojásokat, mérjük ki a lisztet, majd kezdődhet a szokásos forgatás.
Forgassuk meg a hússzeleteket a tojásban, utána a lisztben. A panírmorzsát most elhagyjuk.
Vajazzuk ki a tepsit, helyezzük bele a csirkemellszeleteket, kenjük le tejföllel és süssük 20-25 percig, 160 fokon. Ez idő alatt reszeljük le a sajtot.
Vegyük ki a sütőből a húst, szórjuk meg a sajttal, végül helyezzük vissza és süssük készre.
Tálaljuk újburgonyával, továbbá kiegészíthetjük savanyúsággal vagy friss salátával is.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu