![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Hogyan lesz a tejfölös túróból önálló fogás? Bizony, lehetséges
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Gyerekkorunkban gyakran volt az asztalon hideg vacsorák mellett, csak úgy, tejfölös túró, lehetett édesen is enni, vagy sósan, de azt nem gondoltam, hogy ez egy recept.
Azt pedig pláne nem gondoltam, hogy egy svéd gasztroblogon fogok találkozni vele, ahol gyors köztes étkezésnek ajánlja a szerző. Hiszen a túró eléggé magyar dolog, külföldön legfeljebb az utánzatai léteznek. De még nálunk sem eszik így, mindenfélével megfejelve, ahogy A Green Kitchen Stories készítette.
Mióta kipróbáltam egy jelentős mértékben egyszerűsített változatát, azóta ez az egyik kedvenc reggelim, ami nem csak iszonyú finom, de minden benne van, és elég jól kitart akár egy kései ebédig is.
Itt almával készül, és valóban ez passzol hozzá a legjobban, de én annyira megszerettem ezt a konstrukciót, hogy csináltam már naranccsal és körtével is. AMikor épp nincs készen hozzá granola, sima durvára vágott magvakkal, különösen mandulával és dióval is finom, szóval elég szabadon variálható, a lényeg a selymes tejfölös túró és a ropogós feltétek együttállása.
Tejfölös túró tál reggelire
![tejfölös túró](https://kep.index.hu/1/0/2918/29181/291813/29181359_2047dd1f70bb4113b3a918a5f5ab0a60_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 150 gramm tehéntúró
- 150 gramm tejföl
- 0.5 darab alma
- 1 kávéskanál méz
- 1 marék granola/magvak
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Olvasd el ezt is!